پایان نامه رابطه افسردگی و باورهای مذهبی دانشجویان

پایان نامه رابطه افسردگی و باورهای مذهبی دانشجویان پایان نامه رابطه افسردگی و باورهای مذهبی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 286 KB

تعداد صفحات : 130

بازدیدها : 294

برچسبها : افسردگی باورهای مذهبی دانشجویان

مبلغ : 11000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان بررسی رابطه بین افسردگی و باورهای مذهبی در دانشجویان

معرفی پایان نامه بررسی رابطه بین افسردگی و باورهای مذهبی در دانشجویان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین افسردگی و باورهای مذهبی دانشجویان بود. بدین منظور 120 نفر از دانشجویان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های تحقیق پاسخ دادند. پرسشنامه های پژوهش شامل پرسشنامه های نگرش سنج مذهبی براهنی و افسردگی بک بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از آمار توصیفی و استنباطی (روش ضریب همبستگی پیرسون و t مستقل برای دو گروه ) استفاده شد. نتایج نشان داد که بین باورهای مذهبی با افسردگی رابطه معکوس معنی دار وجود دارد و در بین دانشجویان بر اساس جنسیت از نظر افسردگی تفاوت وجود دارد ولی از نظر باورهای مذهبی تفاوتی مشاهده نشد.

کلمات کلیدی: افسردگی، باورهای مذهبی، دانشجویان

اهمیت و ضرورت پژوهش

امروزه بحران افسردگی جوامع مختلف را در بر گرفته است و از این رو سالیانه هزینه های زیادی صرف تحقیق، درمان و نگهداری این بیماران می گردد. به عنوان مثال در ایران بنا بر تحقیقی که در یکی از بیمارستانهای روانی دولتی به عمل آمده مبین آن است که در سال 1363 شمسی برای نگهداری و درمان بیماران بستری 220 میلیون ریال پیش بینی شده است که اگر با شرایط کنونی برآورد شود این رقم به چند برابر افزایش می یابد. لذا ضروری است که درباره ی روشهای درمانی و پیشگیری از بیماریهای روانی تحقیقات بیشتری انجام شود تا از صدمات مادی و معنوی به جامعه جلوگیری گردد.

از آنجا که یکی از هدفهای اساسی مذاهب، ارتقای سطح بهداشت روانی جامعه و اصلاح روابط بین فردی است، تحقیقات روانشناسی می تواند درجه موفقیت مذاهب مختلف را در این مورد نشان دهد. امروزه مشخص شده که سبک زندگی مذهبی، به خوبی می تواند آرامش فردی، خانوادگی و اجتماعی بسیاری را همراه داشته باشد. دعاها و مراسم مذهبی، مساجد و کلیسا و زیارتگاههای مذهبی در مقالات مختلف علمی به عنوان عوامل شناخته شده و تأمین کننده بهداشت روانی مناسب در جوامع مذهبی معرفی شده اند. درمان و حمایت مذهبی نیز امروزه جایگاه خود را به خوبی در فرآیند درمان اختلالات روانپزشکی و مشکلات روانی اجتماعی نظیر اعتیاد، بزهکاری و بحرانهای نوجوانی نشان داده است.

افسردگی عوارض مهم و ناتوان کننده بسیاری دارد؛ به طوری که به عنوان چهارمین اختلال هزینه بر جهان در سال 1990 و به عنوان دومین اختلال هزینه بر جهان تا سال 2015 ذکر شده است. نسبت بسیار بالای دانشجویان افسرده در کشور نشان دهنده اهمیت انجام تحقیقات متعدد در زمینه موضوع مورد مطالعه می باشد. در پایان نامه حاضر محقق در نظر دارد رابطه باورهای مذهبی با افسردگی در دانشجویان دانشگاه پیام نور را مطالعه کند. آمار حاصل از انجام برخی از تحقیقات در جوامع دانشجویی ایران نشان می دهد که نسبت دانشجویان افسرده در برخی از گروه ها بیش از 60% می باشد که نشان می دهد بررسی حاضر دارای اهمیت فراوان می باشد.

افسردگی در بین دانشجویان مسئله ای با اهمیت است، زیرا از موفقیت و پیشرفت تحصیلی آنان می کاهد و آن ها را از رسیدن به جایگاه ویژه و شایسته باز می دارد. لذا برای جلوگیری از افت تحصیلی دانشجویان و هم چنین بالا بردن بازده علمی آنان و بارور نمودن هر چه بهتر بستر علم، شناسایی علل و عوامل مؤثر بر افسردگی در بین دانشجویان ضروری به نظر می رسد.

تعریف و ماهیت اختلال افسردگی اساسی

تمامی افراد بعضی از اوقات احساس گرفتگی یا ناراحتی می کنند. اما این احساسات معمولاً گذرا هستند و در خلال چند رو ز فراموش می شوند. ولی زمانی که شخص آشفتگی و بی نظمی افسرده کننده ای دارد این افسردگی در زندگی و فعالیتهای معمولی وی تأثیر می گذارد و با بی نظمی و اختلال باعث رنج و زحمت فرد و کسانی می شود که با او در ارتباط هستند. افسردگی معمول و عادی به نظر می رسد اما بیماری جدی و مهمی است و بیشتر کسانی که آن را تجربه می کنند برای بهبود یافتن به مداوا و درمان نیاز دارند. بسیاری از افراد که بیماری افسردگی دارند به دنبال راه درمان آن نمی گردند. در صورتی که اکثریت کسانی که حتی دارای شدیدترین افسردگی می باشند با معالجه و درمان بهبود می یابند. توسعه و پیشرفت داروها، روان درمانی و روشهای جدید برای درمان افرادی که مبتلا به این بیماری ناتوان کننده هستند ثمره ی تحقیقات متمرکز روی این بیماری است. افسردگی اشکال مختلفی دارد که عبارتند از: افسردگی اساسی، که با ترکیبی از علایم مشخص می شود و باعث اختلال در توانایی های فرد از قبیل کار کردن، خوابیدن، مطالعه کرد ن، غذا خوردن، و یا انجام فعالیتهای لذت بخش می شود. افسردگی اساسی ناتوان کننده است و فرد را از کار کردن و فعالیت به صورت عادی باز می دارد. این نوع افسردگی ممکن است فقط یکبار در طول زندگی فرد رخ دهد اما اغلب ادامه دار است و در زندگی فرد تکرار می شود. ...

باورهای مذهبی

انسان نمی تواند بدون داشتن ایده و آرمان و ایمان زندگی سالم داشته باشد یا کاری مفید و ثمربخش برای بشریت و تمدن بشری انجام دهد. انسان فاقد هرگونه ایده و ایمانی به صورت موجودی غرق در خودخواهی در می آید که هیچ وقت از لاک منافع فردی خارج نمی شود و یا به صورت موجودی مردد و سرگردان در می آید که تکلیف خویش را در زندگی در مسائل اخلاقی و اجتماعی نمی داند. اگر مکتب و آیینی تکلیفش را روشن نکرده باشد همواره مردد به سر می برد. گاهی به این سو و گاهی به آن سو کشیده می شود و موجودی ناهماهنگ می گردد. آن چیزی که لازم است مورد توجه واقع شود این است که تنها ایمان مذهبی قادر است که انسان را به صورت یک مؤمن واقعی در آورد. هم خودخواهی و خودپرستی را تحت الشعاع ایمان و عقیده و مسلک قرار دهد و هم نوعی تعبد و تسلیم در فرد ایجاد کند، به طوری که انسان در کوچک ترین مسأله ای که مکتب عرضه می دارد هم به خود تردید راه ندهد و هم آن را به صورت یک شیء عزیز و محبوب و گرانبها در آورد. در حدی که زندگی بدون آن برایش هیچ و پوچ و بی معنی باشد. ...

چکیده

فصل اول: کلیات پژوهش

مقدمه

بیان مسله

ضرورت و اهمیت پژوهش

اهداف پژوهش

فرضیه های پژوهش

متغیرهای پژوهش

تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه

تعریف و ماهیت اختلال افسردگی

نشانه شناسی

شیوع

نظریات

باورهای مذهبی

جنسیت و افسردگی

پیشینه داخلی و خارجی

فصل سوم: روش اجرای پژوهش

مقدمه

طرح پژوهش

جامعه آماری

نمونه و روش نمونه-گیری

ابزارهای پژوهش

روش اجرای پژوهش

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: یافته های پژوهش

یافته های پژوهش

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بحث و تفسیر یافته های پژوهش

نتیجه گیری

محدودیتهای پژوهش

پیشنهادات

فهرست منابع

پیوستها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید