پاورپوینت ابنیه سنتی ایران با توجه به شرایط اقلیمی

پاورپوینت ابنیه سنتی ایران با توجه به شرایط اقلیمی پاورپوینت ابنیه سنتی ایران با توجه به شرایط اقلیمی

دسته : -پاورپوینت

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 7153 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 219

برچسبها : دانلود پاورپوینت

مبلغ : 6900 تومان

خرید این فایل

پاورپوینت ابنیه سنتی ایران با توجه به شرایط اقلیمی

پاورپوینت ابنیه سنتی ایران با توجه به شرایط اقلیمی

گزیده ای از مطالب اسلاید ها : 

در کشور پهناور ایران با مناطق اقلیمی متفاوت و شرایط متغیر آب و هوایی در فصول مختلف سال ، معماری سنتی ایران راه حل ها و شیوه های منطقی و مناسب جهت فراهم نمودن شرایط آسایش انسان ابداع و ارایه نموده است.

یک امر کلی که تقریبا“ در رابطه با کلیه ساختارهای سنتی ایران صدق می کند ، هماهنگی آنها و محیط مسکونی با عوامل اقلیمی است.

 

عواملی که بر شرایط اقلیمی یک منطقه تاثیر می گذارد شامل :

زاویه تابش خورشید ، عرض جغرافیایی ، شدت جریان و جهت بادهای فصلی ، وجود آب ، رطوبت و گیاه در منطقه و بالاخره ارتفاع از سطح دریا و ناهمواری های سطح زمین است.

در ساختمانهای امروزی با استفاده از تکنولوژی مدرن و تاسیسات مکانیکی، سعی در مقابله با این عوامل اقلیمی شده است، ولی در گذشته این تجهیزات وجود نداشته و ابنیه سازان سنتی می بایستی بالاجبار با استفاده از وسایل و مصالح محلی با عوامل نامناسب و فرسایشی طبیعت مقابله کنند و جهت فراهم نمودن شرایط آسایش در محوطه های شهری و در داخل ساختمانها استفاده بهینه از عوامل اقلیمی همیشه مسئله اساسی و مهم در طراحی و اجراء بوده است. جهت آفتاب، سمت باد مطلوب و نامطلوب، نوسان درجه حرارت در طی شبانه روز و دسترسی به آب و گیاه و زمین مناسب همیشه نقش تعیین کننده در شکل و خصوصیات بنا داشته است.

به طور کلی می توان بیان نمود که ساختمانهای سنتی ما، برعکس اغلب ساختمانهای امروزی، در ستیز با شرایط طبیعی نبودند، بلکه با استفاده مناسب از این شرایط، در یک همزیستی و بهره وری منطقی در بطن طبیعت قرار داشته اند.

خصوصیات کلی فرم ابنیه سنتی منطقه شامل شش مورد ذیل است:

الف- بام ساختمان به صورت شیبدار

ب- ایوان و یا غلام گرد در اطراف ساختمان

ج- شکل ساختمان به صورت برون گرا

د-عدم وجود زیرزمین

ه-کف طبقه همکف بالاتر از سطح طبیعی زمین

و- استفاده از تهویه دو طرفه هوا

این قبیل ساختمانها بیشتر در نواحی کوهستانی و کوهپایه ای و مناطقی که به جنگل نزدیک است، ساخته می شوند. جهت اجزاء ابتدا زگالها را به صورت موازی و به فاصله سی سانتیمتر از یکدیگر بر روی خرپا می بندند. سپس تخته لتها را به ترتیب از پایین به بالا بر روی زگالها می چینند به نحوی که هر ردیف بالایی بر روی ردیف پایینی قرار گیرد، و بیش از نیمی ازآن را بپوشاند. بدین ترتیب هنگام بارندگی آب از ردیف بالایی بر روی سطح ردیف پایین تر هدایت میشود. در زمان چیدن تخته لتهابین هر دو تخته حدود نیم الی یک سانتیمتر فاصله می گذارند تا در هنگام بارندگی که تخته ها منبسط می شوند، به یکدیگر فشار نیاورند و جابجا نشوند. البته در چیدن تخته لتها توجه میکنند که هر تخته لت بالایی روی درز بین دو تخته لت پایینی را بپوشاند تا آب از بین درزها به داخل بنا نفوذ نکند. نکته حائز اهمیت اینکه هیچ اتصالی بین این تخته ها و زگالهای زیر آن وججود ندارد و اغلب برای اینکه هنگام وزش باد، این تخته ها جابجا نشود روی آنها قلوه سنگ قرار می دهند. البته اگر وزش باد شدید باشد، این قلوه سنگها نیز جابجا می شوند و در صورت وقوع زلزله، تخته لتها به علاوه قلوه سنگها فرو خواهند ریخت. لذا از لحاظ پایداری، این نوع بام بسیار نامطمئن و خطرناک است.

خصوصیات آب و هوایی این کرانه:

الف – میزان ریزش باران سالیانه بسیار اندک

ب- رطوبت هوا بسیار زیاد

ج- هوا بسیار گرم و مرطوب در زمستان و معتدل در زمستان

د- اختلاف کم درجه حرارت بین شب و روز

ه – شور بودن آب های زیر زمینی

و پوشش بسیار کم گیاهی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید