تحقیق حق شرط و نظام حقوقی و آثار آن

تحقیق حق شرط و نظام حقوقی و آثار آن تحقیق حق شرط و نظام حقوقی و آثار آن

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 22 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 232

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

تحقیق حق شرط و نظام حقوقی و آثار آن

قسمتهایی از متن:

موضوع این تحقیق حق شرط است و به ترتیب مفهوم حق شرط نظام حقوقی حاكم بر آن و شرایط پذیرش آن و نحوۀ اعمال و آثار حقوقی آن و شناخت اعلامیه تفسیری و تمییز آن با حق شرط را شرح خواهیم داد

فصل اول : مفهوم حق شرط یا تحدید تعهد

بخش اول: منظور از شرط چیست؟

طبق اصطلاح شناسی حق شرط حق شرط تر جمۀ انگلیسی وا‍ژۀ و واژۀ فرانسوی می باشد . در ادبیات حقیقی فارسی از معادل های دیگر نیز استفاده شده است ، همچون ،حق امتناع، حق تحفظ ، شرط، تحفظ و حتی تحدید تعهد . از میان معادل های مذكور به نظر می رسد كه اصطلاححق شرط مناسب تر باشد ( هر چند خالی از ایراد نیست )  یا به نوعی متضمن « شرط» ( ترجمۀ ) است كه حقی برای اعمال آن متصور است .

منظور از حق شرط ، به اعتقاد حقوقدان مشهور انگلیسی مك نر مستثنی كردن یك یا چند ماده كنوانسیون و یا تغیر آثار حقوقی را یك یا چند ماده نسبت به دولت شرط كننده می باشد . برای رسیدن به این هدف ، دولت شر ط كننده این كار را از چند طریق انجام می دهد :

الف- یك یا چند طرف معاهده را به پیش بینی ماده ای صریح ، برای رسیدن به این هدف وادار می كند.

ب- حق شرط را در صورت مجلس یا پرو تكل امضاء درج و به سند امضاء ضمیمه می كند .

ج- اعلامیه حق شرط را به سند تصویب ضمیمه می كند .

د- اعلامیۀ حق شرط را به سند الحاق خود ضمیمه می كند.

مفهوم حق شرط از نظر عهد نامۀ وین 1969 :   

بر اساس ماده 1،بند1، حرف د،عهد نامه وین:

«حق شرط عبارت است از بیانۀیك جانبۀ كه یك دولت تحت هر نام یا هر عبارت در موقع امضاء،پذیرش ،یا الحاق به یك معاهده صادر می كند و یا به وسیله آن قصد خود را دایر بر عدم شمه(یا تعدیل آثارحقوقی مقررات معاهده نسبت به خود بیان می دارد .)

بخش دوم : اهمیت عبارت« بیانیه یك جانبه »

...

بند 3- حق شرط هنگام الحاق :

 « الحاق یا پیوستن به عهد نامه عبارت از یک عمل حقوقی است که به وسیلۀ آن کشوری که در مذاکرات و تهیه یک معاهدۀ ب شرکت نداشته و عضویت آن را ندارد ، خود را تحت سلطه مقررات آن عهد نامه قرار می دهد و موجب می شود همان تعهداتی را که سایر کشور های متعاقد بعد از امضاء و تصویب بر عهد گرفته اند ، به وی منتقل شود . اتخاذ این روش بدین خاطر است که کشورهایی که به ایفای نقش در تهیه و تدوین یک معاهده دسته جمعی و چند جانبه قادر نبوده اند ، بتوانند در آن شرکت و عضویت داشته باشند .

می توانیم بگوئیم حق شرط در زمان الحاق بیشتر از هر موقع دیگری دارای مضّار و اشکال است ، زیرا از نظر کشور های متعاقد اصلی ، عهد نامه قطعیت یافته و ا صول آن در حال اجرا است ،  به علاوه کشور ملحق بر خورداری از امتیازاتی است که دیگر متعامدان از آن بهر های نگرفته اند، بلکه با این عمل وحدت عهد نامه را از بین می برد و عملاً موضع اعضای تهیه کننده را تغییر می دهد.

از دیگر مشکلات اعلام شرط در زمان الحاق ، ایجاد محظور برای کشورهای متعاقد اصلی است . در صورتی که الحاق در «یا  شرط» به منزلۀ تحمیل عهد نامه ای جدید سوای عهد نامه منعقد بین اعضای اولیه است که در نتیجه با مفهوم خود الحاق  مغایر و در تضاد است . ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید