دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 292 KB
تعداد صفحات : 121
بازدیدها : 237
برچسبها : پایان نامه حسابداری صورت سود و زیان بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده بورس
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری (M.Sc) موضوع: بررسی رابطه تغییرات اجزای صورت سود و زیان با تغییرات بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
در این تحقیق ارتباط بین تغییرات اقلام صورت سود و زیان با تغییرات بازده سهام عادی شرکتها پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را مورد بررسی قرار می دهد. به عبارت دیگر در این تحقیق سعی می شود ارتباط بین متغیرهای تغییرات اقلام صورت سود و زیان به عنوان متغیرهای مستقل و تغییرات بازده سهام عادی به عنوان متغیر وابسته مشخص گردد. تا بتوان گفت که آیا متغیر وابسته می تواند توسط متغیرهای مستقل توضیح داده شود؟
این پایان نامه به دنبال این است که با تجزیه و تحلیل اطلاعات واقعی مبادرت به استخراج معیارهایی نماید و از این طریق سرمایه گذاران را قادر نماید تا سهام شرکت های مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و سهام مورد نظرشان را با اطمینان بیشتری انتخاب نماید و این امر به حضور سرمایه گذاران به عنوان اصلی ترین ارکان بورس کمک خواهد کرد.
از دیدگاه عملی سود حسابداری را بدین گونه تعریف کرده اند: تفاوت بین درآمد تحقق یافته ناشی از معامله های دوره و بهای تاریخی منقضی شده مربوطه، تعریف مزبور بیانگر این است که سود حسابداری دارای پنج ویژگی می باشد:
1 سود حسابداری مبتنی بر معامله های واقعی است که شرکت آنها را انجام داده است و اصولا از تفاوت درآمد فروش کالاها یا خدمات با هزینه های لازم برای انجام دادن این فروش، به دست می آید. بر حسب سنت، حرفه حسابداری برای محاسبه سود از روش معاملاتی استفاده کرده است، این معاملات می تواند درون سازمانی یا برون سازمانی باشد.
2 سود حسابداری بر مبنای فرض دوره زمانی، به عنوان یک امری بدیهی، قراردارد و به عملکرد مالی شرکت در طی یک دوره زمانی مشخص اشاره دارد.
3 سود حسابداری که به مبنای اصل تحقق درآمد قرار دارد، ایجاب می کند تا درآمد تعریف شود، آن را اندازه گیری و شناسایی (ثبت) نمود. به طور کلی، اصل تحقق درآمد معیار یا آزمونی است برای شناسایی (ثبت) درآمد و در نتیجه شناسایی (ثبت) سود.
4 سود حسابداری ایجاب می کند که بهای جاری را بر حسب بهای تاریخی اندازه گیری کرد یعنی باید اصل بهای تاریخی را به صورت دقیق رعایت نمود. یک دارایی بر مبنای بهای تمام شده (بهای خرید) ثبت می شود تا زمانی که فروش تحقق یابد، و در آن زمان هر نوع تغییری در ارزش شناسایی (ثبت) می شود. از این رو هزینه های جاری عبارتند از دارایی های منقضی شده یا بهای تمام شده اقلام خریداری که منقضی شده اند.
5 سود حسابداری ایجاب می کند که درآمدهای تحقق یافته دوره، در رابطه با هزینه های مربوط، مناسب یا ذیربط مورد توجه قرار گیرند. از این رو سود حسابداری بر مبنای اصل تطابق قراردارد. ...
بازده عبارتست از نسبت کل عایدی (ضرر) حاصل از سرمایه گذاری در یک دوره معین به سرمایه ای که برای به دست آوردن این عایدی در ابتدا دوره، مصرف گردیده است. بازده سهام شامل تغییر در اصل سرمایه (تغییر قیمت سهام) و سود نقدی دریافتی می باشد. برای محاسبه نرخ بازده سهام عادی قیمت سهام عادی را در آخر سال از قیمت آن در اول همان سال کسر و سپس سود سهام دریافتی را به آن اضافه می کنیم آنگاه حاصل را بر قیمت همان سهم در اول دوره تقسیم می کنیم.
برای محاسبه بازده سهام شرکتهای مورد بررسی در این تحقیق، فاکتورهای افزایش سرمایه، منبع افزایش سرمایه و زمان افزایش سرمایه بایستی مد نظر قرار گیرد. ...
چکیده
فصل اول - کلیات تحقیق
مقدمه
بیان موضوع
هدف و دلایل انتخاب
اهمیت موضوع
فرضیه تحقیق
قلمرو تحقیق
متغیرهای تحقیق
جمع آوری اطلاعات
تعاریف و اصطلاحات
فصل دوم - مبانی نظری تحقیق
مقدمه
بخش اول - مفهوم سود و اجزای صورت سود و زیان
سود حسابداری
نظریات پیرامون سود
سود تحققی و سود غیر تحققی
مفهوم سود در گزارشگری مالی
اهداف گزارشگری سود
نقاط قوت سود حسابداری
نقاط ضعف سود حسابداری
نقش صورتهای مالی در تحقق هدفهای حسابداری
صورت سود و زیان
ماهیت درآمد
اندازه گیری درآمد
تحقق درآمد
مقاطع زمانی شناسایی درآمد
ماهیت هزینه
اندازه گیری هزینه
زمان وقوع هزینه
بخش دوم - مفهوم بازده سهام و انواع بازده سهام
بازده سرمایه گذاری
عوامل مؤثر بر بازدهی
بازارهای اوراق بهادار
کارایی بازار
سطوح کارایی بازار
استفاده کنندگان از صورتهای مالی
بخش سوم - تغییرات اجزای صورت سود و زیان با بازده سهام
سود به عنوان وسیله ای برای پیش بینی
بخش چهارم - مروری بر تحقیقات قبلی
فصل سوم روش تحقیق
مقدمه
اهداف تحقیق
روش تحقیق
فرضیه تحقیق
جامعه آماری
نمونه آماری
متغیرهای تحقیق
روش جمع آوری اطلاعات
روش آزمون فرضیات
محدودیتهای تحقیق
فصل چهارم - تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فرضیه های تحقیق
نتایج آزمون فرضیه
فصل پنجم - نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
پیشنهادات تحقیق
سایر پیشنهادات
منابع