دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 55 KB
تعداد صفحات : 65
بازدیدها : 279
برچسبها : افسردگی پیشرفت تحصیلی دانشجویان خوابگاهی
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه تعیین میزان افسردگی در دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی و تأثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
بخشهایی از متن پایان نامه
عملکرد تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان و بررسی عوامل تأثیرگذار بر آن موضوعی است که بخش عمده ای از ظرفیت در علوم تربیتی را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل، از دیرباز پژوهشگران علاقمند، با بررسی و مطالعه در این زمینه سعی در روشن نمودن جوانب مختلف آن داشته و به نتایج قابل توجهی نائل آمده اند. از جمله عواملی که می تواند بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر بگذارد محیط زندگی شان می باشد.
این پایان نامه درصدد آن است تا تأثیر محیطی مانند خوابگاه دانشجویی را بر افسردگی، و ارتباط آن را با پیشرفت تحصیلی دانشجویان بسنجد.
در این تحقیق مسئله این است که گذشته از تفاوتهای فردی و عوامل مربوط به درون سازمان آموزش عالی، آیا محیط زندگی دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می کنند می تواند با ایجاد افسردگی بر پیشرفت تحصیلی آنها مؤثر باشد.
فرضیه های پژوهش: فرضیه های این پژوهش عبارت از: 1 میزان افسردگی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه دارد. 2 میزان افسردگی دختران خوابگاهی بیشتر از دختران غیرخوابگاهی است. 3 پیشرفت تحصیلی دختران خوابگاهی پایین تر از دختران غیرخوابگاهی است.
متغیرها و تعریف عملیاتی آنها
در طرح فرضیه های مذکور، از سازه هایی استفاده شده است که با کمی احتیاط می توان آنها را متغیر نامید. متغیر نمادی است که اعداد یا ارزشها به آن نسبت داده می شود مفیدترین راه طبقه بندی متغیرها در یک تحقیق غیر آزمایشی تقسیم آنها به متغیر پیش بین و متغیر ملاک است.
متغیر پیش بین:
متغیر پیش بین متغیری است که از پیش وجود دارد و فرض شده است که بر متغیر ملاک تأثیر دارد.
متغیر پیش بین در این پژوهش خوابگاهی می باشد که تعریف عملیاتی آن در زیر می آید.
خوابگاهی: فردی که دور از خانواده خود و در خوابگاه های دانشجویی ساکن است.
متغیر ملاک:
متغیر ملاک عبارت است از وجه یا جنبه ای از رفتار یک ارگانیزم که تحریک شده است و متغیر ملاک مشاهده یا اندازه گیری می شود تا تأثیر متغیر مستقل بر آن معلوم شود و در این تحقیق متغیرهای ملاک افسردگی و پیشرفت تحصیلی است که تعریف عملیاتی و مفهومی آنها در زیر می آید.
افسردگی: عبارت است از حالت روانی ناخوشی است که با ویژگی هایی مانند دلزدگی، احساس غمگینی، یأس خستگی پذیری، احساس شکست و خود ناارزنده سازی مشخص می شود و غالبا با یک اضطراب کم و بیش شدید همراه است.
افسردگی در این پایان نامه میزان نمره ای است که از اجرای فرم 21 ماده ای بک به دست می آید.
پیشرفت تحصیلی: پیشرفت تحصیلی عبارت است از تجلی جایگاه تحصیلی یک دانش آموز. این جایگاه ممکن است به نمره ای برای یک درس یا معدل مجموعه ای از دروس در یک گروه یا محول در تمامی دروس اطلاق می گردد.
این پژوهش که تحت عنوان تعیین میزان افسردگی و تأثیر آن بر پیشرفت تحصیلی و مقایسه آن در دو گروه خوابگاهی و غیرخوابگاهی دانشجویان روانشناسی در حال تحصیل دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام گرفت هدف آن تعیین رابطه بین افسردگی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان و همچنین تعیین میزان افسردگی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان و مقایسه آن در دو گروه خوابگاهی و غیرخوابگاهی است. در حقیقت این مطالعه برای جواب دادن به این سؤال انجام گرفت که آیا محیطی مانند خوابگاه می تواند با ایجاد افسردگی موجب کاهش پیشرفت تحصیلی دانشجویان شود؟
بنابراین برای بررسی و جواب دادن به این سؤالات ابتدا مهمترین دیدگاه ها و نظریه های مختلف روانشناسی در زمینه افسردگی مورد بررسی قرار گرفتند و سپس به بررسی یافته های پژوهشی در زمینه افسردگی و خودپنداره منفی ناشی از آن و ارتباط آن با فعالیت و پیشرفت اجتماعی سالم افراد پرداختیم. و سپس کل جامعه مورد بررسی شامل کل دانشجویان در حال تحصیل در رشته روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی بودند، بعنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. برای اندازه گیری متغیر افسردگی از سیاهه 21 ماده ای افسردگی بک استفاده کردیم و معدل ترم گذشته دانشجویان ملاک، پیشرفت تحصیلی آنان بود. پس از جمع آوری داده ها از نمونه مورد نظر با استفاده از روشهای آماری مناسب، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از این تجزیه و تحلیل نشان می دهند، همانطور که پیش بینی می شد محیط افسردگی زایی مانند خوابگاه می تواند بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان تأثیر بگذرد. و با مقایسه میانگین، حداقل و حداکثر نمره در دو گروه خوابگاهی و غیرخوابگاهی در متغیرهای مورد بررسی به این نتیجه برسیم که افسردگی در گروه خوابگاهی بیشتر و در گروه غیرخوابگاهی کمتر است. و همچنین پیشرفت تحصیلی نزد گروه خوابگاهی پایین تر از گروه غیر خوابگاهی می باشد. ...
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
مقدمه
فصل اول: گستره علمی مسئله مورد بررسی
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف
فرضیه های پژوهش
متغیرها و تعریف عملیاتی آنها
خلاصه
فصل دوم: مرور تحلیل یافته ها در زمینه بررسی حاضر
مبانی نظری
الف- افسردگی (مفهوم و نظریه های مربوط به آن)
روان تحلیل گری
رفتاری نگر
شناختی
زیست شناختی
انواع
میزان شیوع
ب-پیشرفت تحصیلی
یافته های پژوهشی
خلاصه
فصل سوم: فرآیند روش شناختی
انتخاب نمونه
جامعه و نمونه
ابزار گردآوری اطلاعات
الف-معرفی سیاهه
ب-روش اجرا و نمره گذاری
ج-اعتبار و پایایی
طرح تحقیق و روشهای آماری
الف-طرح تحقیق
ب-روشهای آماری
خلاصه
فصل چهارم: ارائه و تحلیل نتایج کمی
ارائه داده های توصیفی بدست آمده
بررسی نتایج در چهارچوب بدست آمده
الف-نتایج حاصل از رابطه بین افسردگی و پیشرفت تحصیلی
ب-نتایج آزمون t در متغیر افسردگی
ج-نتایج آزمون t در متغیر پیشرفت تحصیلی
خلاصه
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و بررسی درباره یافته ها
جمع بندی و نتیجه گیری
کاربرد نتایج
محدودیت ها
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل