دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 74 KB
تعداد صفحات : 16
بازدیدها : 385
برچسبها : سالمند سالخوردگی روانشناسی مثبت گرا پیری شناسی
مبلغ : 85000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله ارزیابی مداخلات روان شناسی مثبت گرا برای افراد مسن از دیدگاه سالمند شناسی
این مقاله در سال 2024 منتشر شده و دارای منابعی عمدتا به روز است. از مقاله می توان برای پایان نامه و مبانی نظری و پیشینه پژوهشی استفاده نمود.
چکیده
مطالعات مربوط به افراد مسن عمدتاً بر مشکلاتی که با پیری همراه است و نحوه مقابله با این مشکلات تمرکز دارند. در عین حال، تعداد محدودی از مطالعات به بررسی احساسات مثبت افراد مسن پرداخته اند. احساسات مثبت زمانی که با استراتژی های پیشگیری، درمان و مقابله ترکیب می شوند، نقش مهمی در غلبه بر مشکلات دارند. رویکرد روان شناسی مثبت گرا به طور نزدیک با احساسات مثبت مرتبط است و به درک و بهبود جنبه های مثبت زندگی کمک می کند. مداخلات روان شناسی مثبت گرا به عنوان اقداماتی تعریف می شود که برای ایجاد احساسات، ادراکات و رفتارهای مثبت طراحی شده اند و شامل فعالیت هایی مانند شکرگزاری/قدردانی، بخشش، درمان مرور زندگی، یادآوری خاطرات و خودمدیریتی هستند.
هدف این مقاله شناسایی ویژگی های کلی مداخلات استفاده شده در تحقیقات مربوط به مداخلات روان شناسی مثبت گرا و بررسی تأثیر آن ها بر افراد مسن است. در این زمینه، مطالعاتی که به طور مستقیم به مداخلات مثبت گرا برای افراد مسن پرداخته اند، مورد بررسی قرار گرفتند و ویژگی های مفهومی و روش شناختی آن ها و تأثیرات آن ها بر افراد مسن تحلیل شد. بر اساس یافته های به دست آمده از این مطالعات، پیشنهادهایی برای پژوهشگران و دست اندرکاران این حوزه ارائه شده است.
کلیدواژگان: سالمند، سالخوردگی، مداخلات روانشناسی مثبت گرا
افزایش علاقه به روانشناسی مثبت گرا و توسعه انسانی منجر به استفاده گسترده تر از مداخلات روانشناسی مثبت گرا (PPI) شده است.
مداخلات روانشناسی مثبت گرا به عنوان مداخلاتی تعریف می شوند که برای توسعه احساسات، ادراک ها و رفتارهای مثبت طراحی شده اند.
لیوبومیرسکی و لیوس (2013) گزارش می دهند که عواملی که اثربخشی روانشناسی های مثبت گرا را تقویت می کنند شامل ویژگی های فعالیت، ویژگی های افراد شرکت کننده در فعالیت و تناسب فرد با محیط است. بنابراین، برای اینکه یک روانشناسی مثبت گرا موفق باشد، شکل، مدت زمان، محتوا و اجرای مداخله مهم است، فعالیت باید با ویژگی های شرکت کنندگان متناسب باشد و افراد باید قادر به سازگاری با فعالیت باشند. ...
جهت ارزیابی PPI (مداخلات روانشناسی مثبت گرا) ها برای افراد سالخورده، این بخش؛ مطالعاتی را بررسی می کند که به طور مستقیم به PPI ها در افراد سالخورده پرداخته و بر ویژگی های کلی و اثرات این مداخلات تمرکز دارد. منابع ملی تنها یک مطالعه از ترکیه را گزارش کرده اند.
در اسپانیا، مطالعه ای با هدف بهبود کیفیت زندگی افراد 60 سال به بالا که خدماتی از یک مرکز خدماتدهی روزانه برای سالمندان دریافت می کردند، شامل تمرین های حافظه سرگذشتی، بخشش و شکرگزاری بود. ...
فهرست مطالب مقاله
چکیده
مقدمه
پیری مثبت
تعریف و مفاهیم روانشناسی مثبت گرا
مداخلات روانشناسی مثبت گرا
مداخلات روانشناسی مثبت گرا در تحقیقاتی برای سالمندان
نتیجه گیری
منابع
خرید و دانلود آنی فایل