دسته : -پژوهش های دانشگاهی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 168 KB
تعداد صفحات : 113
بازدیدها : 774
برچسبها : پایان نامه عالم ذر تحقیق عالم ذر
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر پایان نامه و تحقیقی جامع در خصوص عالم دز بوده که در فرمت قابل ویرایش ورد و در 126 صفحه تهیه گردیده و در ادامه به بخشهایی مختلف و کوتاه از متن آن و فهرست مطالب آن اشاره میشود.
چکیده
موضوع عالم ذرّ، همواره یکی از بحث برانگیزترین مباحث قرآنی و اسلامی بوده است و مفسران، متکلمان، فیلسوفان و عارفان مسلمان درباره آن بسیار سخن گفتهاند.
آن چه از ظاهر آیات و روایات اسلامی بر میآید، این است که هر انسانی قبل از تولد از مادر، عالم یا عوالمی را طی کرده است:( در مرحلهای انسان ها فقط دارای روح بودهاند (عالم ارواح یا اظله یا روح العقل) در مرحله ای دیگر، روح آدمی دارای قالب و جسدی خاص گردیده است (عالم طین) که مربوط به ذرات مادی بدن ما است. در روایات مربوط به این مرحله از خلقت، سخن از آب، خاک، مالش، اصحاب یمین و اصحاب شمال، ذرات همانند مورچه، آتش و آزمون عبور از آن و جسد آدم (ع) که هنوز روح در آن دمیده نشده است، می باشد و مرحله ای که بعد از خلقت آدم است (عالم روح الحیوان یا روح الحیات) که خداوند نفخ روح در جسم آدم (ع) نمود و او را کامل کرد، وجود فردی حقیقی داشته و در هر مرحله متحمّل معارف و حقایقی گردیده است، که همه آن ها نقش اساسی در زندگی دنیوی و اخروی او دارد. در همین عالم است که همه انسان ها در یک فضای مقدّس و نورانی، مورد تفضّل و عنایت حضرت حق قرار می گیرند و پس از اعطای اختیار و ارائه معرفت خداوندی، مورد سؤال قرار گرفته اند: " ألست بربکم" ؟ وهمگی در پاسخ گفتند:"بلی".
در روایات آمده است که : در همین عوالم بوده که خداوند بر ربوبیت خودش، نبوت پیامبر (ص) و ولایت علی (ع) از انسانها پیمان گرفت و خود و پیامبرانش را به انسانها شناسانده است. علامه طباطبائی در کتاب ارزشمند المیزان فی تفسیر القرآن ذیل آیه 172 سوره اعراف نتیجه گیری می کند که منظور از عالم ذر، عالم ارواح است. یعنی خداوند در آغاز، ارواح انسان ها را آفرید و مخاطب ساخت و از آنان اقرار به توحید گرفت. در بررسیتفسیر نمونه در ذیل آیه 172 سوره اعراف این گونه بیان شده است که: منظور از عالم ذر،"عالم استعدادها" و منظور از پیمان، پیمان فطرت است.
هدف اصلی آفرینش انسان، رسیدن به کمال، سعادت واقعی، دست یافتن به مقام شامخ انسانی و راه یابی به عالم ملکوت است که این همه در پرتو شناخت، معرفت و بندگی آگاهانه به پیشگاه حضرت احدیت ممکن خواهد بود.
کلید واژه
قبل از هر چیز لازم است که ابتدا تعریف جامع و صحیحی از عالم ذرّ ارائه شود، زیرا بسیاری از اشکالات یا سوالاتی که درباره عالم ذرّ مطرح شده است، ناشی از همین عدم توجه به تعریف کامل عالم ذرّ و محدود کردن آن به معنای خاصی است.
در اخبار و احادیث وارده از معصومین(ع) از وجود عالم هاى گوناگون و از جمله عالمى خبر داده شده که به آن عالم ذرّ یاعالم ألست یا عالم قالوا بلى گفته مى شود. این عالم که مربوط به دوران پیش از خلقت آدم و یا همزمان با خلقت اوست، عالمى بوده که در آن تمام انسان هایى که مقدر بوده تا روز قیامت به دنیا بیایند به صورت ذرّه و به تعبیر بعضى از روایات به شکل مورچه در آنجا گرد آورده شدند و از آن ها پیمانى بر توحید و یگانگى و ربوبیت خدا و نبوت پیامبران از جمله نبوت پیامبر اسلام و ولایت اوصیا، از جمله ولایت امیرالمؤمنین (ع) ، گرفته شد و سپس آن افراد که به صورت ذرّه بودند از بین رفتند و یا به جایگاه اولی خود برگشتند
مقدمه
بررسی آیات و روایات مختلف ما را به این نکته رهنمون می سازد که دین اسلام به موضوع عالم ذر اهمیت خاصی داده است. در مورد وجود عالم ذر، روایات متعددی از طریق ائمه اطهار(ع) وارد شده که در آنها مطالبمختلفی در جزئیات عالم ذر به میان آمده است.
شمار روایات عالم ذر در منابع حدیثی از سیصد و پنجاه روایت متجاوز است، که در اینجا به عنوان نمونه به چندین روایت از آن روایات اشاره می گردد. لازم به یادآوری است که بقیه احادیث را جهت احتراز از اینکه مطالب به اطناب کشیده شود در قسمت ضمائم (2) در جداول مربوطه آورده ایم.
...
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
سؤالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
ادبیات و سوابق پیشینه تحقیق
تعریف واژه ها
جنبه جدید و نوآوری تحقیق
مقدمه
معنای لغوی و اصطلاحی "عهد"
معنای لغوی و اصطلاحی "ألست"
تعریف عالم ذر
وجه تسمیه و نام گذاری عالم ذر
زمان عالم ذر
مکان عالم ذر
ضرورت پیمان
ویژگیهای جسمانی انسان در عالم ذر
فلسفه عالم ذر
فلسفه فراموشی عالم ذر
مقدمه
ضمیمه(جدول مربوط به آیات عالم ذر)
آیات مربوط به عالم ذر
نتایج حاصل از آیات
مقدمه
ضمائم (جداول مربوط به روایات عالم ذر)
جمع بندی روایات
مرحله اول عالم ذر
مرحله دوم عالم ذر
مرحله سوم عالم ذر
آراء صاحب نظران درباره جایگاه میثاق
دلایل استفاده از آیات و روایات
نتایج حاصل از روایات
نتیجه گیری پایانی
منابع و مآخذ
خرید و دانلود آنی فایل