دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 40 KB
تعداد صفحات : 64
بازدیدها : 161
برچسبها : آفرینش انسان کمال انسان انسان کامل اسلام
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق آفرینش و کمال انسان و نظر اسلام و مکاتب
بخشهایی از متن تحقیق
این بحث را با یک سوال شروع می کنیم و آن این است که:
اساسا آیا ما انسان سالم و انسان معیوب داریم یا خیر؟
البته یک سلامت و یک عیب است که مربوط به جسم و تن انسان است و در این شکی نیست که بعضی ها از نطر جسمی سالم یا مریض هستند. ولی اینها مربوط به شخص انسان است.
آیا تاکنون دقت کرده اید که اگر انسانی نقص عضو داشته باشد این را ملاک در انسانیت او قرار نمی دهند؟ مثلا فیلسوف معروف و بزرگی همچون سقراط از بدشکلترین افراد بوده است. اما تاکنون بدشکلی را برای او ملاک قرار داده اند و از روی حال ظاهر این شخص قضاوتی درباره ایشان کرده اند. آیا آن دیگری فیلسوف بزرگی همانند ابوالعلا معری کور بوده است یا طه حسین در زمان معاصر و بسیاری از افراد دیگر... این خود دلیل بر این است که انسان دو چیز دارد: شخصی دارد و شخصیتی. تنی دارد و روحی. جسمی دارد و روانی.
حال که معلوم شد هدف ما در سوال اول روان انسان بوده است، بار دیگر سوالمان را البته به شکلی دیگر طرح می کنیم.
اساسا آیا روان انسان می تواند بیمار باشد در حالیکه جسم انسان سالم باشد یا خیر؟
شناخت انسان کامل با اصطلاح قدماء و انسان ایده ال به اصطلاح امروز بسیار ضروری خواهد بود چرا که تربیت و اخلاق، در هر مکتبی بر اساس شناخت انسان کامل و انسان ایده ال در آن مکتب خواهد بود.
برای آن که نظر اسلام را در مورد انسان کامل بدانیم ناچاریم مکاتب مختلفی که در این زمینه وجود دارد را بررسی کنیم، البته روی دو مورد که در جامعه ما تاثیر بسزایی داشته اند بیشتر تاکید خواهیم کرد و باز البته نظر اسلام را در مورد هر یک به تشریح بیان خواهیم کرد.
من واقعی انسان همان عقل انسان است همچنانکه بدن انسان جزء شخصیت انسان نیست، قوا و استعدادهای روحی و روانی مختلفی که انسان دارد هیچکدام جزء سخصیت واقعی انسان نیستند، شخصیت واقعی انسان همان نیرویی است که فکر می کند و در یک جمله انسان کامل کسی است که در فکر کردن به حدّ کمال رسیده است.
از دیگر مواردی که در این مکتب مورد توجه است این که عقل نیرویی است که توانایی دارد تا جهان را آن چنانکه هست کشف و درک کند، واقعیت جهان را آنچنان که هست در خود منعکس کند و آیینه ایست که صورت جهان را در خود می تواند صحیح و درست منعکس کند.
حکمای اسلامی هم این نظر دارند و معتقد هستند که ایمان اسلامی، یعنی شناخت جهان به طور کلی آنچنان که هست، شناخت نظام جهان و شناخت اینکه جهان به چه نقطه ای بر می گردد؟
سرفصل مطالب تحقیق
فصل 1: شناخت کمال انسان
فصل 2: نظر اسلام و مکاتب مختلف در مورد کمال انسان
فصل 3: نظر اسلام و مکاتب مختلف در مورد آفرینش جهان و انسان
منابع
خرید و دانلود آنی فایل