پروژه بررسی مدار منبع تغذیه متغیر و تثبیت شده

پروژه بررسی مدار منبع تغذیه متغیر و تثبیت شده پروژه بررسی مدار منبع تغذیه متغیر و تثبیت شده

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 270 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 262

برچسبها : پروژه منبع تغذیه مدار

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله و پروژه تحقیقاتی بررسی مدار یک منبع تغذیه متغیر و تثبیت شده

بخشهایی از متن پروژه، مقدمه کلی تحقیق: طبق بررسیهای زیادی که شد متوجه شدیم که بهترین موضوعی می توانیم انتخاب کنیم مدار یک منبع تغذیه متغیر و تثبیت شده است که کاربرد فراوانی نیز نسبت به سایر مدارها دارد. خلاصه ای از کل مدار به شرح زیر می باشد:

این مدار به طور کلی از چهار بلوک تشکیل می شود:

1-ترانسفورماتور 2-دو برابر کننده ولتاژ 3-یکسوسازی 4-رگولاتور

در بلوک اول ولتاژ 220 ولت (برق شهر) تضعیف شده و به 12 ولت رسیده است بلوک دوم این ولتاژ را دوبرابر می کند و بنابراین به حدود 24 ولت می رسد و سپس توسط مدار یکسوسازی پل جهت جریان یکطرفه شده و ضربان آن توسط خازن صافی گرفته می شود تا یک موج DC کاملا صاف داشته باشیم. این سیگنال را به ورودی رگولاتور اعمال می کنیم رگولاتور به کار رفته طوری است که با قراردادن یک پتانسیومتر می توان خروجی با ولتاژ متغیر داشت که توضیحات کامل در این مورد در قسمتهای بعدی داده خواهد شد...

بلوک دیاگرام مدار داخلی رگولاتور سه سر

این رگولاتور مشتمل است بر:

1- ترانزیستور عبوری که جریان بار از آن می گذرد

2- خاموش کننده ی گرمایی و محدود کننده ی جریان کار خاموش کننده ی گرمایی این استکه اگر دمای داخلی رگولاتور تا حد خطرناکی بالا رود مدار را حود به خود به حالت خاموشی می برد. این عمل یک اقدام احتیاطی برای جلوگیری از اتلاف بیش از حد توان مجاز است که به دمای محیط، ظرفیت حرارت گیر و سایر متغیرها بستگی دارد.

3- تقویت کننده ی خطا که نمونه ی ولتاژ فیدبک شده ی خروجی را با ولتاژ مبنا مقایسه کرده و به خاموش کننده گرمایی و محدود کننده ی جریان اعمال می کند.

4- مقاومت R2 ,R1 که به عنوان مقسم ولتاژ خروجی عمل می کنند.

کاربرد دیودها

در قبل به شرح ساختمان مشخصات و معرفی انواع دیودهای نیمه هادی پرداختیم. در این قسمت با کاربرد دیود در مدارات مختلف، از جمله یکسو کننده های دیودی به چند برابر کننده ها و تغییر دهنده های شکل موج آشنا خواهید شد. هرچند محدوده کاربرد دیود زیاد است ولی اصول کار آن در زمینه های مختلف یکسان می باشد.

مدارات یکسو کننده های دیودی

مدارات یکسو کننده های دیودی مداراتی هستند که ولتاژ متناوب را تبدیل به ولتاژ مستقیم می نمایند. عنصر اصلی این مدارات دیود می باشد، زیرا دیود دریک جهت جریان را هدایت می کند در حالیکه درجهت دیگر قطع می باشد. مدارات یکسو کننده می توانند علاوه بر ولتاژ یکفازه، ولتاژهای چندفازه را نیز تبدیل به ولتاژ مستقیم نمایند.

به طورکلی سه نوع مدار یکسوکننده یکفازه بسته می شود:

1-مدار یکسو کننده نیم موج

2-مدار یکسو کننده تمام موج با ترانس سر وسط

3-مدار یکسوکننده تمام موج پل

اینک به توضیح هریک از مدارات یکسوکننده فوق می پردازیم...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید