مبانی نظری پژوهش بزهکاری نوجوانان

مبانی نظری پژوهش بزهکاری نوجوانان مبانی نظری پژوهش بزهکاری نوجوانان

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 25 KB

تعداد صفحات : 14

بازدیدها : 514

برچسبها : مبانی نظری بزهکاری بزهکاری نوجوانان

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی و پیشینه نظری پژوهش (فصل دوم پایان نامه) بررسی بزهکاری نوجوانان

معرفی مبانی و پیشینه نظری پژوهش (فصل دوم پایان نامه) بزهکاری نوجوانان

بخشهایی از متن مبانی نظری

در لغت نامه دهخدا، معنای لغوی واژه بزه کار زشت، بد و پلید است. در فرهنگ عمید بزه؛ جرم، خطا و گناه معنی شده است.

بزهکاری

اساسا بزهکاری یک واژه روانشناسی نیست بلکه یک مفهوم حقوقی است. بزهکاری، اقدام به عملی است که بر خلاف موازین، مقررات و قوانین جامعه بوده است و انجام آن موجب پیگرد قانونی شود و کسانی که مرتکب چنین اعمالی گردند را مجرم و بزهکار گویند. هربرت بلومر عقیده دارد هر عملی که انسان آگاهانه و بنا بر اختیار و اراده انجام دهد و به عبارتی بتواند آن را به میل انجام دهد و در ضمن با قوانین یک سازمان اجتماعی مخالفت داشته باشد جرم تلقی می شود. حال اگر جرم در محدوده سن کودکی تا نوجوانی رخ دهد، بزهکاری نام دارد. بزهکاری به طور کلی به رفتارهای قانون شکنانه نوجوانان اطلاق می شود. شومیکر رفتار انحرافی جوانانی که به سن قانونی نرسیده اند را بزهکاری می نامد و جوانان مرتکب این رفتارها را بزهکار می خواند. وی دوره جوانی را به دو بخش نوباوه و نوجوان تقسیم می کند که عمده نوجوانان در دبیرستان ها جای دارند.

نوجوانی و بزهکاری

نوجوانی پشت سر گذاشتن موقعیت کودکی و دوره ی آمادگی برای ورود به زندگی اجتماعی و پذیرش مسوولیت های بزرگسالی است. از آنجا که صفت اصلی این دوره ورود به اجتماع بزرگسالان است، چه از حیث مدت و چه از لحاظ صفات خاص ارتباط بسیار بزرگی با محیط دارد و این خصوصیات می تواند، واکنش های خاصی را از سوی نوجوانان موجب شود. هر گاه دسترسی به استقلال اقتصادی و خودنامی زمانی تحقق پذیرد که میان جنبه های گوناگون مناسبت های روانی، عدم تعادل و ناهمانگی وجود داشته باشد؛ امکان بحران و واکنش های انحرافی افزایش می یابد. به عقیده ی بلوس جای تعجب نیست اگر نوجوانان به هنگام شناخت نقش و جای خود در یک فرهنگ گسترده دچار مشکل و بحران های روانی می شوند، زیرا در اجتماعی زندگی می کنند که نقش معینی برای او نمی شناسد و او را برای آن نقش تربیت نمی کند. تحقیقات نشان داده است که اغلب رفتارهای پر خطر از جمله مصرف سیگار، الکل، مواد مخدر، رفتارهای کنترل نشده جنسی، اختلال سلوک در نوجوانی یعنی در سنین قبل از 18 سالگی آغاز می شوند.

تاریخچه مجازات کودکان معارض قانون (بزهکار)

از نظر تاریخی، اندیشه بزهکاری نوجوانان و تأسیس نهادهای رسمی کنترل اجتماعیِ مجزا برای آنان، از پیشرفت های اخیر هستند. دیدگاه امروزی مبنی بر اینکه دوران کودکی و نوجوانی زمان های خاصی هستند که طی آن جوانان برای رشد سالم خود به پرورش و راهنمایی نیاز دارند، تا اواخر قرون وسطی وجود نداشت. ...

فهرست مطالب مبانی نظری

تعریف بزه

بزهکاری

بزهکار

تاریخچه مفهومی بزهکاری

علل بزهکاری

دیدگاه های نظری بزهکاری

انواع بزهکاری

نوجوانی و بزهکاری

تاریخچه مجازات کودکان معارض قانون (بزهکار)

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید