دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 75 KB
تعداد صفحات : 32
بازدیدها : 621
برچسبها : مبانی نظری رضایت شغلی
مبلغ : 18000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهشی (فصل دوم پایان نامه) رضایت شغلی
با رفرنس دهی، منابع، جداول و نمودارها
بخشهایی از متن مبانی نظری
اهمیت رضایت شغلی از آنجا ناشی می شود که بیشتر افراد تقریباً نیمی از ساعات بیداری خود را در محیط کاری می گذرانند. رضایت شغلی عبارت است از حدی از احساسات و نگرش های مثبت که افراد نسبت به شغل خود دارند. وقتی یک شخص می گوید دارای رضایت شغلی بالایی است، این بدان مفهوم است که او واقعاً شغلش را دوست دارد، احساسات خوبی درباره کارش دارد و برای شغلش ارزش زیادی قائل است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که کارکنان با رضایت شغلی بالاتر، از نظر فیزیک بدنی و توان ذهنی در وضعیت خوبی قرار دارند. رضایت شغلی نتیجه ادراک کارکنان است که محتوا و زمینه شغل آن چیزی را که برای کارمند ارزشمند است فراهم می کند. ...
مقصود از رضایت شغلی نگرش کلی فرد درباره کارش است. کسی که رضایت شغلی او در سطحی بالاست، نسبت به شغل یا کار خود نگرشی مثبت دارد. کسی که از کار خود راضی نیست (رضایت شغلی ندارد) نگرشی منفی نسبت به شغل و به کار دارد. هنگامی که درباره نگرش کارمندان بحث می شود غالباً مقصود چیزی جز رضایت شغلی آنان نیست. در واقع در این زمینه معمولاً این دو رضایت شغلی و نگرش را به جای یکدیگر به کار می برند.
رضایت شغلی یک حالت احساسی مثبت یا مطبوع است که پیامد ارزیابی شغلی یا تجربه فرد است. این حالت احساسی مثبت، کمک زیادی به سلامت فیزیکی و روانی افراد می کند. از نظر سازمانی سطح بالای رضایت شغلی منعکس کننده جو سازمانی بسیار مطلوب است که منجر به جذب و بقاء کارکنان می شود.
رضایت شغلی باعث می شود بهره وری فرد افزایش یابد، فرد نسبت به سازمان متعهد می شود، سلامت فیزیکی و ذهنی فرد تضمین شود، روحیه فرد افزایش می یابد، از زندگی راضی باشد و مهارت های جدید شغلی را به سرعت آموزش ببیند.
عدم رضایت شغلی باعث کاهش روحیه کارکنان می شود که روحیه پایین در کار بسیار نامطلوب است. مدیران وظیفه دارند که علائم روحیه پایین و عدم رضایت شغلی را به طور مستمر زیر نظر بگیرند و در اولین فرصت اقدامات لازم را انجام دهند. بعضی از شاخص های روحیه پایین عبارتند از:
تشویش یک شرایط کلی است که ناخشنودی فرد از شغل را نشان می دهد و ممکن است به انحاء مختلف ظاهر شود. فرد ممکن است تمایل زیادی به شغل خود نداشته باشد، در محیط کاری خواب آلود شود، فراموش کار شود، در کار بی دقتی کند، از شرایط کاری شکایت کند، دیر سر کار حاضر شود و یا غیبت کاری داشته باشد که همگی این شرایط بر سلامت ذهنی فرد تأثیر منفی بر جای می گذارد. ... متن مبانی نظری ادامه دارد. ...
فهرست مطالب مبانی نظری
رضایت شغلی
تعاریف رضایت شغلی
نظریه های رضایت شغلی
نظریات بروفی
نظریه پارسون
نظریه کورمن
عوامل موثر بر رضایت شغلی
پیامدهای رضایت شغلی و عدم رضایت شغلی
رضایت شغلی و عملکرد
میزان حرفه ای بودن و رضایت شغلی
تحصیلات و رضایت شغلی
مدل های رضایت شغلی
نتایج رضایت شغلی
رضایت شغلی و ترک خدمت
رضایت شغلی و غیبت
مطالعات انجام شده
مطالعات انجام شده در خارج از کشور
مطالعات انجام شده در داخل کشور
منابع و مآخذ
منابع لاتین
خرید و دانلود آنی فایل