دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 107 KB
تعداد صفحات : 76
بازدیدها : 222
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه مقایسه سلامت روانی خانواده در بین افراد دارای شغل های دولتی و آزاد مردان حدود سنی 35 ساله شهرستان ابهر
فرضیه :
بین شاغلین دارای شغل آزاد و شاغلین دارای شغل دولتی از لحاظ سلامت روانی تفاوت معنی داری وجود دارد .
كه جامعه مورد مطالعه عبارتند از شاغلین دارای شغل آزاد و شاغلین دارای شغل دولتی كه 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده و آزمون سلامت عمومی و روانی گلونبرگ كه دارای 28 سوال است بر روی آنها اجرا گردیده و بعد از به دست آوردن نمرات خام و با روش آماری t متغیر مستقل نتایج به دست آمده حاكی از آن است كه بین سلامت روانی كاركنان دارای شغل آزاد و كاركنان دارای شغل دولتی تفاوت معنی داری وجود دارد و سطح معنی داری آن برابر 5% می باشد
مقدمه
در طول قرن بیستم بیش از تمام تاریخ دستخوش دگرگونی از نظر شیوه های زندگی، روابط اجتماعی و مسائل بهداشتی و پزشكی شده است تلاش شتابزده برای صنعتی شدن و گسترش سریع شهرنشینی و زندگی ماشینی كه لازمه آن قبول شیوه های نوین برای زندگی است اثر معكوس بر سلامت انسان گذاشته و مسائل بهداشتی تازه ای را به بار آورده است .
مشكل تعریف :
مشكل تعریف بهداشت روانی از آنجا سر چشمه می گیرد كه هنوز تعریف صحیح و قابل قبولی برای بهنجاری نداریم . البته تعاریف و نقطه نظر های زیادی با توجه به شرایط و موقعیتهای اجتماعی ،سنن و فرهنگ برای بهنجاری شده است . پزشكان و افرادی كه با دید پزشكی به مسئله نگاه می كنند بهنجاری شده است . پزشكان و افرادی كه با دید پزشكی به مسئله نگاه می كنند بهنجاری یا سالم بودن را نداشتن علایم بیماری تلقی می كنند و به عبارت دیگر سلامتی و بیماری را درد و قطب مخالف یكدیگر قرار می دهند و برای اینكه فردی سالم بیمار شود بایستی از قطب سالم به قطب مخالف برود . این امر در بعضی از بیماریها از جمله بیماریها ی عفونی ممكن است صادق باشد ولی در بیماریها ی روانی صادق نیست . عدم وجود علایم بیماری روانی و یا ازبین رفتن علایم بیماری در اثر درمان ،به این معنی نیست كه فرد از سلامت روانی كامل بر خوردار و به اصطلاح سالم است . بیماران مبتلا به صرع،جنون ادواری و انواع افسردگی ها و نظایر آن از این قبیلند البته این موضوع منحصر به بیماریهای روانی نیست ودر اكثر بیماریهای جسمانی نیز صدق می كند بیماران مبتلا به فشار خون ویا بیماری قند و غیره اگر به علت استفاده از دارو فشار خون عادی ویا قند خون در حد طبیعی دارند دلیلی بر سلامتی انها نیست چون قطع درمان باعث پیدایش و بر گشت علایم بیماری خواهد شد . پزشكان و روان پزشكان بهداشتی كه در سازمانهای بهداشتی با طب پیشگیری و برنامه های اجرایی سرو كار دارند ماند اپیدمیوژیست ها برای تعریف بهنجاری از نرمال میانگین یا زنگو له ی معروف منحنی توزیع استفاده می كنند و افراد را با خصوصیات افراد میانگین مقایسه می كنند .
تاریخچه :
تاریخچه ی بهداشت روانی با توجه به وجود بیماریهای روانی از زمانی كه بشر وجود داشته و مخصوصاً زندگی اجتماعی را شروع كرده همراه بوده است . پیدا كردن شروع و آغاز هر نهضتی به خصوص نهضتهای اصلاحی و علمی به علت داشتن منابع گوناگون و چند جاذبه مسئله مشكلی است . در حقیقت روانپزشكی را می توان قدیمی ترین حرفه و تازه ترین علم به شمار آورد . قدیمی ترین ف چون بیماریهای روانی از قدیم وجود داشته و بقراط در 377 تا 460 سال قبل از میلاد عقیده داشته كه بیماران روانی را مانند بیماران جسمی باید درمان كرد ،
مختصری درباره تاریخچة بهداشت روانی در ایران
اگر چه از تاریخچة بهداشت روانی در ایران اطلاعات كافی در دسترس نیست ولی از مدارك ناكافی بدست آمده با توجه به اعتقادات مذهبی ،سنتی و علمی آن زمان در كشورهای ایران و عربی می توان قبول كرد كه با بیماران كه رفتار با بیماران روانی به نحو مطلوب انجام می شده و اززمانهای قدیم محلهایی برای نگهداری بیماران وجود داشته است . اكثر تصورها این است كه علوم پزشكی یونان در نگرش كشورهای عربی زبان و ایران تأثیر گذارده ولی شواهدی وجود دارد كه حتی در قرن 6و7 مدارس پزشكی در ایران وجود داشته و از كتابهای یونانی حتی به صورت ترجمه د این مدارس استفاده می شده .تجاوز تاخت و تاز اعراب در قرن هفتم به كشورهای آسیایی از جمله ایران و حتی اسپانیا باعث شده كه آثار موجود از بین برود .
تفاوتهای فردی در كار :
یكی از خصوصیات آدمی این است كه افزایش با هم متفاوتند :آدمها هم از نظر جسمانی و ظاهری با هم تفاوت دارند و هم از نظر ذهنی و روانی و هم از نظر سازگاری اجتماعی .
مطالعه علمی درباره تفاوت های فردی با تحقیقات گالتون و ریموند برنارد كتل آغاز گردید گالتون می خواست بداند چه عواملی باعث می شود تا بعضی افراد نسبت به دیگران باهوشتر شوند او تلاش میكرد رابطه بین وراثت و هوش و همچنین همبستگی بین خصیصه های مختلف افراد را كشف نماید كتل علاقمند به مطالعه درباره تفاوتهای فردی از نظر حسی و حركتی و بعضی استعداد های دیگر بود .
جنبه های تفاوتهای فردی :
مردم گاهی از لحاظ ظاهری با هم متفاوتند این تفاوتها قابل مشاهده اند همچنین تفاوت دراندازه ، قد ،وزن ، پوست ،رنگ چشم و...از سوی دیگر افراد از هوش ، استعداد ،عواطف ،هیجانها وبطور كلی رفتار نیز با هم متفاوتند كه همه مستقیماً قابل مشاهده نیستند . بطور كلی می توان گفت : افراد آدمی از جهات زیر متفاوتند .
- ساختمان بدنی و اندامها
- چهره و زیبایی
- قدرت عضلانی و نیروهای جسمانی
- تواناییهای عمومی ذهنی و استعداد های خاص
- ثبات و هیجان پذیری
- عواطف و گرایش
- سازگاری با محیط اجتماعی
مجموع این تفاوتها كلاً در رفتار و توانایی فرد اثر می گذارد و مآلاباعث می شود كه گاه فردی را شناختیم انتظارات معینی از او داشته با شیم . امروز تلاش روان شناسان این است كه اولاً تفاوتهای خاص میان افراد را بشناسد ثانیاً به عوامل این تفاوتها پی ببرند ثالثاً در صورت امكان بعضی از آنها را از لحاظ كمی و كیفی تغییر داده وبه سطح بهینه سوق دهند .
تفاوتهای فردی در عملكرد شغلی :
انسان از زمانهای قدیم به تفاوت بین افراد در انجام كارها و وظایف پی برده بود . زیرا هر كس كار یا حرفه ای را بر می گزیند كه توانایی انجام آنرا داشته باشد . همچنین بعضی كارها را فقط به افراد بخصوص محول می نمودند اما همانطور كه پیش از این اشاره شد .
عنوان صفحه
چكیده 1
فصل اول:كلیات تحقیق 2
مقدمه 3
بیان مساله 4
اهداف تحقیق 5
تعاریف عملیاتی و نظری و اثرها و مفاهیم 6
فرضیه تحقیق 6
فصل دوم:ادبیات و پیشینه ی تحقیق 7
تعریف 8
تاریخچه 12
مختصری درباره تاریخچه بهداشت روانی در ایران 21
اهمیت دامنه حدود و زیانبخشی بیمارایهای روانی در جامعه 27
علل افزایش و شیوع بیماریهای روانی 30
تفاوتهای فردی در كار 38
جنبه های تفاوتهای فردی 38
تفاوتهای فردی در عملكرد شغلی 39
روشهای سنجش تفاوتهای فردی 40
شیوه های سنتی انتخاب كاركنان 41
كاربرد روانشناسی و روشهای علمی در گزینش 42
فرضیه های مربوط به فرد و شغل 43
آزمونهای استخدامی 44
مراحل برنامه آزمونهای استخدام داوطلبان شغل 45
موارد بررسی در تجزیه و تحلیل شغل 46
تعیین معیارها 48
اجرای آزمون 49
بررسی نتایج آزمون و تصمیم گیری 50
فصل سوم:جامعه مورد مطالعه 52
حجم نمونه 53
معرفی آزمون گلدنبرگ 54
روش تحقیق 55
فصل چهارم:یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها 56
مقدمه فصل چهارم 57
جدول 1-4 نمرات خام آزمودنیها دردو گروه شاغلین و مشاغل آزاد 57
یافته ها وتجزیه و تحلیل آنها 60
جدول 2-4 مقایسه سلامت روانی خانواده در بین شاغلین 61
فصل پنجم:بحث و نتیجه گیری 62
بحث و نتیجه گیری 63
پیشنهادات 64
محدودیت ها 65
پرسشنامه سلامت عمومی گلدنبرگ 66
منابع و ماخذ 71
خرید و دانلود آنی فایل