دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 603 KB
تعداد صفحات : 107
بازدیدها : 439
برچسبها : سبک رهبری جو سازمانی انگیزش کارکنان سازمان صدا و سیما
مبلغ : 9500 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی ارشد رشته مدیریت رسانه مقایسه رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در شبکه های پرس تی وی، یک و پنج سیمای جمهوری اسلامی ایران
چکیده
در این پژوهش درصدد بررسی رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بوده ایم و به روش نمونه گیری سیستماتیک، 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
پس از بررسی اطلاعات جمعیت شناختی اعضای نمونه و آمار توصیفی متغیرهای تحقیق، با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون فرضیات تحقیق آزمون گردید و در آخر با استفاده از معادلات ساختاری تحلیل عاملی و ابزار معتبر حداقل مربعات جزئی (PLS) الگویی برای تعیین نوع ارتباط بین متغیرهای تحقیق ارائه شد.
نتایج تحقیق نشان داد که بین سبک رهبری و انگیزش کارکنان، سبک رهبری و جو سازمانی، و جو سازمانی و انگیزش کارکنان در سطح معنی داری 5%، رابطه مثبت وجود دارد. همچنین مقایسه مقادیر ضرایب همبستگی متغیرهای سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در سازمان صدا و سیما نشان داد که رابطه ی سبک رهبری با انگیزش کارکنان، قوی تر از رابطه ی جو سازمانی با انگیزش کارکنان است. از بین سه شبکه بیشترین رابطه بین سبک رهبری و جو سازمانی به شبکه یک و پس از آن به پرس تی وی تعلق دارد.
کلیدواژه: سبک رهبری، جو سازمانی، انگیزش کارکنان، سازمان صدا و سیما
بیان مساله
سطوح مختلف نیازهای افراد در سازمان ها، تنوع و نحوه ارضای این نیازها در مدیریت کنونی اهمیت و جایگاه ویژه ای یافته است. مدتهای مدیدی است که در خصوص دلایل اصلی کار و فعالیت انسان، علل تفاوت های رفتاری افراد در مقایسه با دیگران و عوامل تعیین کننده ویژگی های رفتاری افراد مدنظر قرار گرفته است. در جهت پاسخ به این نوع پرسش ها، موضوع مهمی به نام انگیزش از سوی صاحبنظران علم سازمان و مدیریت مطرح شده است .
نتایج بسیاری از تحقیقات در چند دهه گذشته در کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم نشانگر پایین بودن انگیزش به کار و موفقیت، بی میلی و بی اشتهایی به فعالیت اقتصادی، تولید و احساس نا امیدی، احساس ناتوانی فتور و بدبینی به آینده و نظایر آن در بین نیروی کار بالقوه؛ به ویژه جوانان و زنان است.
هر سازمانی همانند موجود زنده، در شرایط مساعد می تواند به حیات و پویایی خود ادامه دهد. بنابراین، برای اداره هر سازمان باید آن را از دو بعد ساختاری و رفتاری مورد مطالعه و بررسی قرار داد و این دو جنبه را بهبود بخشید. در بهبود بعد ساختاری سازمان، باید دانست که سازمان چگونه عمل می کند و چطور می توان عملکرد آن را بهبود بخشید و کارایی و بازدهی آن را افزایش داد. برای ارتقا و تقویت بعد رفتاری سازمان نیز باید به رفتار انسانهایی که در این سازمان فعالیت دارند توجه کرد؛ زیرا از رفتار تک تک این افراد، رفتار کل سازمان رقم می خورد.
مدیران هر سازمان، عاملی راهبردی در جهت پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده آن سازمان به شمار می آیند. امروزه سبک رهبری مدیران و جو سازمانی از جمله مباحثی است که توجه اداره کنندگان سازمان ها را جلب کرده است. عدم تناسب سبک رهبری با جو سازمانی حاکم بر سازمان ها، موجب اتلاف انرژی و استعداد کارکنان سازمان شده و به جای این که عوامل تولید و منابع انسانی با ترکیب مناسب و معقول در جهت تحقق اهداف سازمان حرکت کند، درجا می زنند و سرمایه انسانی و فیزیکی را به هدر می دهند. از این رو سوال اصلی تحقیق حاضر آن است که رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در سازمان صدا و سیما چیست؟ به عبارت دیگر، آیا سبک رهبری بر انگیزش کارکنان تاثیر گذار است؟ از چه طریقی؟
منظور از سبک رهبری به طور عام، تاثیرگذاری بر افراد و انگیزش آنان به طوری است که از روی میل، علاقه و با اشتیاق برای دستیابی به هدف های گروهی تلاش کنند.
در این تحقیق، متغیر سبک رهبری دارای سه بعد سبک رهبری خودکامه(وظیفه گرا)؛ آزادمنشانه (انسان گرا) و تلفیقی می باشد. سبک رهبری مستبد عمدتاً براساس نظرات مدیریت و تصمیمات او اداره می گردد و کمتر از گروه آزادمنش به شرایط و خواسته های گروه توجه می شود. این سبک از رهبری هر چند در رسیدن به اهداف مشخص و مورد نظر مدیریتی موفق باشد، اما رضایت کمتری از طرف اعضاء را جلب خود می کند.
در سبک رهبری آزاد منشانه رأی و نظرات اعضاء گروه مورد توجه قرار می گیرد و هر چند تصمیم گیری نهایی ممکن است با مدیریت گروه باشد، اما هر یک نظرات گروه شنیده می شود، ارج گذارده می شود و طبقه بندی می شود تا بهترین رأی و تصمیم اتخاذ گردد. این رهبران و بطور کلی این سبک مدیریتی با توجه به اهداف مورد نظر در گروه از طرف اعضاء پذیرش بیشتری دارد.
سبک رهبری تلفیقی با توجه به موقعیت و شرایط کار یعنی وضعیتهای متفاوت مستلزم سبک های رهبری متفاوتی است.
مجموعه ویژگی هایی که یک سازمان را توصیف می کند و آن را از دیگر سازمان ها متمایز می سازد، به جو سازمانی تعبیر شده است. جو سازمانی در طول زمان پایدار است و رفتار افراد در سازمان را تحت تاثیر قرار می دهد. به بیان دیگر، جو سازمانی درک کارکنان از محیطی است که در آن مشغول به کار هستند. سوسمان و دیپ (1989) مولفه های هدف، نقش، پاداش، رویه ها و ارتباطات را ابعاد جو سازمانی معرفی کرده اند.
مفهوم انگیزش که در متون روان شناسی مترادف با مفاهیمی نظیر کشش، میل، نیاز، احتیاج، سائق، رغبت، اراده و نظایر آن به کار رفته است. در فرهنگ معین معانی انگیختن، انگیزیدن، تحریک، ترغیب و تحریص برای این مفهوم آورده شده است.
تعریف مفهومی انگیزش به کار در تحقیق حاضر بر تعریف هرسی و بلانچارد (1372) مبتنی است. آنان انگیزش را میل یا اراده فرد به انجام دادن کار معینی تعریف کرده اند.
بنابراین در این پایان نامه درصدد مقایسه رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با انگیزش کارکنان در شبکه های پرس تی وی، یک و پنج سیمای جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این راستا روابط زیر به تفکیک سه شبکه و در حالت کلی بررسی خواهد شد:
- رابطه بین سبک رهبری و انگیزش کارکنان با توجه به متغیر میانجی جو سازمانی
- رابطه بین سبک رهبری و جو سازمانی
- رابطه بین جو سازمانی و انگیزش کارکنان.
فصل اول
مقدمه
بیان مساله
اهمیت و ضرورت تحقیق
سوالات تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف مفهومی متغیرهای تحقیق
نتیجه گیری
فصل دوم
مقدمه
مفاهیم و تعاریف نیاز و انگیزه
انگیزش و نیازهای فردی
نظریه X و Y مک گرگور
متغیرهای موثر در انگیزش
نخستین نظرات انگیزش
نظریه سنتی فردریک تیلور
نظریه روابط انسانی هاتورن
نظریه منابع انسانی مک گرگور
نظریه های معاصر انگیزش
نظریه های محتوایی انگیزش
تئوری سلسله مراتب نیازهای مازلو
نظریه وجود - وابستگی- رشد کلیتون الدرفر
نظریه نیازهای سه گانه مک کله لند
نظریه بهداشت انگیزش هرزبرگ
نظریه های فرآیندی انگیزش
نظریه انتظار
نظریه برابری آدامز
نظریه های تقویت یا شرطی کردن عامل اسکینر
ابعاد اصلی کار و خصوصیات مطلوب شغلی
جو سازمانی
سبک رهبری
رهبری خدمتگزار
سبک رهبری تحول آفرین
پارامترهای مؤثر برسبک رهبری تحول آفرین
هوش عاطفی EQ (هیجانی):
برون گرایی
استقبال از کسب تجربه
هوشمندی IQ:
عصبیت:
فرهنگ سازمانی
محیط
رهبری قدرت طلبانه
رهبری مشارکتی (دموکراتیک)
رهبری آزادمنشانه
مدل مفهومی تحقیق
پیشینه تحقیق
مرور تحقیقات داخلی
مرور تحقیقات خارجی
فصل سوم
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری و نمونه آماری
ابزار گرد آوری اطلاعات
روش های تجزیه و تحلیل داده ها
جدول مدل تحلیلی پژوهش
نتیجه گیری
فصل چهارم
مقدمه
آمار توصیفی اطلاعات جمعیت شناختی افراد نمونه
آمار توصیفی متغیرهای تحقیق
آمار توصیفی متغیرهای پرسش نامه سبک رهبری
آمار توصیفی متغیر جو سازمانی
آمار توصیفی متغیرهای پرسش نامه انگیزش کارکنان
بررسی روایی و پایایی پرسش نامه ها
آمار استنباطی
بررسی نرمال بودن داده ها
آزمون فرض های آماری
برازش مدل ساختاری
تحلیل عاملی تاییدی
بررسی روایی تشخیصی
بررسی پایایی ترکیبی
بررسی روایی همگرا
مدل ساختاری
نتیجه گیری
فصل پنجم
مقدمه
خلاصه نتایج پژوهش
خلاصه نتایج آزمون های ضریب همبستگی
خلاصه نتایج برآورد مدل ساختاری
پیشنهادها
محدودیتهای تحقیق
منابع
پیوست