دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1642 KB
تعداد صفحات : 137
بازدیدها : 524
برچسبها : سبک شخصیت اثر بخشی مدیریت
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی مدیریت بررسی ارتباط بین سبک شخصیت و اثر بخشی مدیریت در مدیران سازمانهای دولتی (بررسی موردی مدیران راه آهن ناحیه اصفهان)
بخشهایی از متن پایان نامه
چکیده
رویکرد موقعیتی در رهبری بیانگر چندین فاکتور متعامل در فرایند اثر بخشی مدیریت تأثیر گذار است از جمله: ویژگی ها و رفتارهای رهبران، زیردستان و موقعیتی که با آن در تعامل اند. در این تحقیق تمرکز ما روی تأثیر ویژگی های شخصیتی مدیران بر اثر بخشی آنها می باشد. امروزه در استخدام و بکارگیری منابع انسانی، مهم ویژگی های روانی و شخصیتی متقاضی شغل با پست و شغل مورد نظر می باشد. که در ماده 9 آئین نامه اصلاح نظام های مدیریتی و اداری تصریح شده است. از بین مدل های شخصیتی، چهار سبک حل مسأله یونگ انتخاب شد که شامل عمل گرا، عقلانی، گروه دوست، و نوآور می باشد. شاخص های اثر بخشی نیز بر اساس مؤلفه های کرینتر کرینسکس می باشد. نتایج تحقیق، فرضیه اهم یعنی ارتباط بین انواع خاصی از سبک های شخصیت با اثر بخشی مدیریت را مورد تأیید قرار داد. در نتایج جانبی نیز دریافتیم که اثر بخش ترین سبک شخصیت در مدیران ارشد، سبک شهودی- عاطفی(گروه دوست) و در مدیران عملیاتی، سبک شهودی- منطقی(عمل گرا) است.
روش تحقیق، توصیفی از شاخه پیمایشی یا زمینه یابی است. از آنجا که هدف بررسی میزان اثربخشی مدیران در بخش میانی و عملیاتی است، تحقیق توصیفی از نوع مقایسه ای می باشد. تحقیق از لحاظ هدف نیز کاربردی است، این تحقیق در سازمان راه آهن استان اصفهان (قلمرو مکانی) و به منظور بررسی میزان اثربخشی مدیریت با توجه به چهار سبک شخصیتی مدیران (قلمرو موضوعی) صورت گرفته است و قلمرو زمانی فروردین تا اردیبهشت ماه 91 می باشد، جامعه ی آماری این تحقیق کلیه مدیران سازمان راه آهن استان اصفهان می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده تعداد 16 نفر نمونه (شامل دو طبقه مدیران میانی و عملیاتی) بررسی شدند. در این سازمان سطح مدیریت ارشد وجود ندارد، در این پژوهش ضمن استفاده از روش مصاحبه، از دو پرسشنامه شناسائی سبک شخصیتی و سنجش میزان اثربخشی که هر دو در اختیار فرد مدیر قرار گرفت، استفاده شده است. در کنار آن از روش کتابخانه ای (اسنادی) هم استفاده گردیده است روش کتابخانه ای در واقع مهمترین بخش هر کار تحقیقی است که با رجوع به منابع موجود در کتابخانه استفاده می کنند.
واژه های کلیدی: شخصیت، سبک شخصیتی عمل گرا، سبک شخصیتی عقلانی، سبک شخصیتی گروه دوست، سبک شخصیتی نوآور، اثر بخشی مدیریت، مدیریت، رهبری، سازمان.
بیان مسأله
رهبران اثر بخش،اساسی ترین و نایاب ترین منابع هر سازمان هستند.شکست هر سازمان را در زمینه دستیابی به بهره وری بهینه، می توان تا حدودی مربوط به مدیریت و رهبری غیر کارآمد آن سازمان دانست.
در همین راستا، شورای عالی اداری در یکصدمین جلسه مورخ 24/12/81 بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به منظور ارتقاء بهره وری و کارایی نیروی انسانی و مدیریت دستگاه های اجرایی و برقراری نظام مطلوب انتخاب و انتصاب مدیران متعهد و متخصص و ایجاد ثبات در مدیریت ها و افزایش انگیزش کارکنان برای ارتقاء شغلی، ضوابط انتخاب، انتصاب و تغییر مدیران را تصویب نموده است.
یکی از جنبه های مهم استخدام انطباق ویژگی های روانی شغل با شاغل است.
در این بررسی، درصدد پاسخ به این سؤال مهم هستیم که آیا یکی از مؤلفه های تأثیر گذار بر اثربخشی مدیریت، تیپ شخصی مدیر است؟
اهداف تحقیق
هدف کلی
برسی ارتباط بین سبک شخصیت مدیران و اثر بخشی مدیریت در سازمان راهآهن استان اصفهان تا بر اساس آن، اهداف فرعی.
اهداف فرعی
1* شناسائی سبک های شخصیتی چهار گانه که بر اثر بخشی مدیران سازمان های دولتی تأثیر می گذارند.
2* بررسی ارتباط بین برخی مؤلفه های جمعیت شناختی مدیران سازمان های دولتی با سبک های شخصیتی آنها
3* ارائه ابزارها و راهکارهای لازم برای انتخاب مدیران سازمان های دولتی با توجه به ویژگی های شخصیتی شناسایی شده در این تحقیق
تاریخچه طبقه بندی تیپ های شخصیتی به زمانهای دور بر می گردد. برخی مهمترین مدل ها عبارتند از:
بقراط و جالینوس شخصیت و منش افراد آدمی را وابسته به مزاج می دانستند.
مدلی آیزنگ از تیپولوژی شخصیت، ترکیبی است از نظریه بقراط و جالینوس، دو تیپ درونگرا و برونگرای یونگ، و عامل پایداری و ناپایداری (روان رنجوری) که خود به آنها افزوده است.
مدل شخصیتی B و A در سالهای 1960 تا 1970 مطرح شد. شخصیت نوعA دارای روحیه تهاجمی، توانمندی در مخالفت، حساسیت زیاد نسبت به وقت و تأکید زیاد بر پیشرفت است. تحقیقات نشان می دهد که اکثر مدیران ارشد سازمان ها از دسته بندی نوع B می باشند.
شش خصوصیت شخصیتی دیگر شناسایی شده اند که به نظر می رسد ارتباط مستقیم تری با توضیح و پیش بینی رفتار در سازمان ها داشته باشند. آنها عبارتند از:کانون کنترل، ماکیاولیسم، عزت نفس(غرور)، خودکنترلی، ریسک پذیری و شخصیت تیپ A
یک مدیر کارآمد به اهداف بلند مدت یا توفیق بادوام دست می یابد.کافی نیست که واحد کاری در یک روز عملکرد بالا داشته باشد، بلکه باید قادر باشد که این عملکرد را همه روزه بدست بیاورد. محققان اثر بخشی را تابع توافق و همخوانی رفتار با انتظارات سازمانی است.
در دایره المعارفویکپید یا هفت شاخص برای سنجش اثربخشی ارائه شده که عبارتند از:
1* اجرا: برنامه های مدیریت، تا چه اندازه توسط اعضای سازمان انجام میشوند.
2* رهبری: مدیریت تا چه حد به صورت اثربخش ارتباط برقرار می کند و چشم انداز و استراتژی سازمان را به اعضا انتقال می دهد.
3* تفویض: تا چه میزان مدیریت، تکالیف را واگذار می نماید.
4* بازگشت سرمایه: تا چه اندازه، مدیریت سازمان، منابع مالی، فیزیکی و انسانی را بکار می گیرد تا بازگشت قابل قبولی برای سهام داران داشته باشد.
5* مدیریت تعارض: مدیریت چقدر قادر به بکارگیری مهارت های متفاوت و مشابه است.
خرید و دانلود آنی فایل