دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 101 KB
تعداد صفحات : 58
بازدیدها : 273
برچسبها : برنامه حرکتی اسپارک بسکتبال مهارت های حرکتی کم توان ذهنی آموزش پذیر
مبلغ : 6500 تومان
خرید این فایلتحقیق حاضر تحت عنوان مقایسه اثر برنامه حرکتی اسپارک و تکنیک های بسکتبال بر مهارت های حرکتی درشت پسران کم توان ذهنی آموزش پذیر در سه فصل شامل فصل اول کلیات، فصل دوم مبانی نظری و ادبیات پیشینه و فصل سوم روش شناسی تحقیق آماده گردیده است. منابع این تحقیق بصورت درون متنی ذکر شده است.
بخشهایی از متن تحقیق
مقدمه
مطالعه چگونگی رشد و نمو بدنی و عوامل تاثیر گذار در آن از نخستین مسائل رشد و تکامل آدمی به شمار می رود. در بحث از رشد و تکامل بدنی طبعا با توان کنترل اعضای بدن مواجه خواهیم شد یعنی کودک چگونه می تواند به تدریج اعضای گوناگون بدنش را تحت کنترل خودش درآورده و آنها را به شکل مطلوب و مورد نیازش حرکت دهد و کیفیت حرکات اعضایش را کنترل کند.
دوره های کودکی، نوجوانی و بزرگسالی مانند حلقه های زنجیر به هم پیوسته اند و هر کدام از این دوره ها در شکوفایی استعدادها و بروز توانمندی های مختلف نقش مهمی ایفا می کنند، ولی از میان این دوره ها، کودکی مهم ترین و حساس ترین دوره است. با توجه به حساسیت و اهمیتی که در این زمینه وجود دارد، لزوم توجه بیش از پیش در شناخت و رفع نیازهای حرکتی کودکان احساس می شود. بدیهی است اگر جریان رشد کودک سیر طبیعی خود را طی نکند، تمام مراحل زندگی را تحت الشعاع قرار می دهد. تجارب و یادگیری های اولیه زندگی فرد در فرایند یادگیری آتی نقش بسزایی دارند. در واقع تجربیات گذشته نقش اساسی و مهمی را بازی می کنند. بخش مهمی از این یادگیری ها را یادگیری های حرکتی تشکیل می دهند. نتایج شواهد پژوهشی فروان حاکی از تاثیر مثبت فعالیت های ورزشی بر مهارت های حرکتی و برعکس می باشد. تحقیقات نشان داد کودکان کم توان ذهنی که در ورزش ها شرکت کرده بودند، نمرات مهارت های حرکتی پایه ای شان بالا بود ولی به سطح عملکرد کودکان سالم نرسید. بنابراین، تمرینات اضافی، ترجیحا تکالیف ویژه برای توسعه و بهبود مهارت های حرکتی پایه ای کودکان کم توان ذهنی باید مورد توجه قرار گیرد. بعلاوه توسعه این مهارت ها باید جزء مهمی از برنامه های کلاس تربیت بدنی تمام مدارس ابتدایی- استثنایی برای افزایش مشارکت های ورزشی و فعالیت های بدنی طولانی مدت برای بهبود توانایی های حرکتی و به دنبال آن بهبود سطح زندگی آنها در نظر گرفته شود.
امروزه با توجه به پیشرفت جوامع و سطح آگاهی خانواده ها هنوز هم آنطور که باید به نیازهای ویژه این قشر آسیب پذیر توجه نمی شود و این وظیفه محققین می باشد که با تحقیقات خود زمینه را برای زندگی مستقل افراد کم توان ذهنی هموار کنند. همانطور که در بالا هم بدان اشاره شد اگرچه چندین مطالعه مهارت های حرکتی درشت و اثرات مثبت تمرینات و فعالیت بدنی روی سلامتی و بهزیستی افراد کم توان را مورد بررسی قرار دادند با این حال اطلاعات کمی درباره ی تاثیر برنامه های حرکتی ویژه و ورزش های تخصصی از قبیل بسکتبال روی مهارت های حرکتی پایه این افراد وجود دارد..
به همین خاطر در این تحقیق محقق بر آن است تا اثر یک دوره برنامه حرکتی اسپارک و تکنیک های بسکتبال را در بهبود مهارت های حرکتی پایه ای درشت پسران کم توان ذهنی آموزش پذیر سنین 9 تا 13 سال مورد بررسی قرار داده و اگر تفاوتی در اثر این دو برنامه وجود داشت آن را گزارش دهد. یافته های این تحقیق می تواند سبب افزایش دانش و آگاهی معلمان و مربیان تربیت بدنی و ورزش افراد کم توان ذهنی در زمینه مهارت های حرکتی پایه و ارتباط آن با ورزش ها شود تا برای بهره مند کردن این قشر آسیب پذیر جامعه از فواید برنامه های سازمان یافته ورزشی، برنامه ریزی های دقیق و مفید تری را ارائه دهند.
آنچه در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد آموزش کودک کم توان ذهنی با توجه به مراحل رشد اوست. همانطور که پیشتر گفته شد، کودک کم توان ذهنی تمامی مراحل رشد کودک عادی را با چند سال تأخیر طی می کند. بنابراین می تواند مراحل آموزشی را نیز به همین ترتیب طی کند. یک کودک کم توان ذهنی می تواند در مدرسه به خوبی عمل کند و تنها به اندکی کمک فردی نیاز دارد.
از آغاز قرن بیستم در شناخت و تعلیم و تربیت این دسته کوچک فعالیت های تحقیقاتی گسترده و بزرگی انجام شد.
رفتار سازشی ، ملاک اصلی برای تنظیم برنامه های مداخله ای برای کودکان کم توان ذهنی می باشد. آموزش کودک کم توان ذهنی، تنها در حوزه های تحصیلی نیست بلکه تمامی جنبه های سازش پذیری در مدرسه، خانه و اجتماع را شامل می شود. کودک کم توان ذهنی برای آموختن آنچه کودکان دیگر به راحتی و بدون نیاز به کمک دیگران می آموزند به کمک و توجه نیاز دارد. آموزش برای این دسته از کودکان از همان لحظه تشخیص ناتوانی آن ها آغاز می شود و به این ترتیب کودک کم توان ذهنی با شروع مداخلات اولیه در سنین پایین قادر به پیشرفت پا به پای کودکان عادی می شود. آنچه پایه کار با کودکان کم توان ذهنی است آموزش مهارت های مرتبط با زندگی عادی و رفتار های سازشی است و معلمان و اعضای خانواده باید به کودک در این موارد کمک کنند. ...
خرید و دانلود آنی فایل