پایان نامه زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاه آزاد

پایان نامه زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاه آزاد پایان نامه زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاه آزاد

دسته : کامپیوتر و IT

فرمت فایل : word

حجم فایل : 295 KB

تعداد صفحات : 128

بازدیدها : 325

برچسبها : فناوری اطلاعات کتابخانه پایان نامه

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

این پایان نامه به روش پیمایشی توصیفی و با هدف شناخت زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل 15کتابخانه مرکزی وابسته به منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی است. جهت آگاهی از وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات دو پرسشنامه برای مدیران و کتابداران کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاهی تدوین گردید. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار اکسل انجام شد.

کلیدواژه ها : زیر ساخت اطلاعاتی، فناوری اطلاعات، زیرساخت فناوری اطلاعات، کتابخانه مرکزی دانشگاهی، منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی

امروزه دگرگونی همه جانبه منابع و خدمات کتابخانه ای، کتابخانه های دانشگاهی را در معرض آزمونی دشوار قرار داده است. در این شرایط دگرگون شده، کتابخانه هایی در انجام رسالت آموزشی و پژوهشی خود موفق خواهند بود که با درک صحیح شرایط کنونی در جهت فراهم آوری زیرساخت های مناسب، برای همگامی با شرایط امروز حرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی که کانون آموزش و پژوهش خیل عظیمی از فرزندان مستعد کشور است، با واقف بودن بر رسالتی که بر دوش کتابخانه های دانشگاهی قرار دارد، همواره در تلاش ارتقای سطح کمی و کیفی کتابخانه های خود بوده است. در این راستا کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارایه خدمات بهینه برای جامعه استفاده کنندگان و جلب رضایت آنان به فراهم آوردن امکانات زیربنایی لازم همت گماشته اند. کتابخانه های مرکزی واحدهای منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی نیز که 15 واحد دانشگاهی را شامل می شود، در تلاش جلب رضایت شمار بسیار مخاطبان خود به ارایه خدمات کتابخانه ای مختلف اقدام می کنند. با توجه به ضرورت شناخت وضعیت فعلی جهت برنامه ریزی های آتی، پژوهش حاضر، مطالعه زیرساخت های فناوری اطلاعات در این کتابخانه ها را هدف خود قرار داده است.

با بررسی زیرساخت های فناوری اطلاعات در کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج، نقاط ضعف و قوت این کتابخانه های دانشگاهی در زمینه های مربوطه مشخص می شود و یافته های پژوهش می تواند با فراهم آوردن داده های لازم و انعکاس وضعیت موجود، در برنامه ریزی های آتی کتابخانه های یادشده کاربرد داشته باشد. از آن جا که زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه ها شامل عواملی مانند نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات فناوری، امکانات مالی، شرایط سازمانی و جو حاکم بر کتابخانه ها از نظر پذیرش فناوری اطلاعات یا مقاومت در مقابل آن است، پژوهش حاضر به بررسی عوامل یاد شده می پردازد.

اهمیت پژوهش

با بررسی زیرساخت های فناوری اطلاعات در کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج، نقاط ضعف و قوت این کتابخانه های دانشگاهی در رابطه با زیرساخت های فناوری اطلاعات مشخص می شود تا کتابخانه ها بتوانند با استفاده از نتایج این تحقیق زیربنای مناسب را پایه ریزی کرده و خدمات اطلاعاتی خود را بهینه کنند. همچنین می تواند کمک خوبی برای مسئولان کتابخانه های دانشگاهیباشد تا در صورت مصمم شدن به تامین زیرساخت (زیربنای) فناوری اطلاعات با اطلاع از وضعیت زیرساخت های فناوری اطلاعات در کتابخانه های مربوطه و با بهینه سازی خدمات اطلاعاتی خود از هدر رفتن منابع مالی و وقت پژوهشگران خود جلوگیری کنند.

فناوری اطلاعات و کتابخانه ها

در گذشته، نقش سنتی کارکنان بخش مرجع کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی، دادن اطلاعات کتابشناسی به متقاضیان بود، یعنی ارائه اطلاعاتی درباره اطلاعات مورد نیاز مراجعین، ولی امروزه وظیفه آنان هدایت مراجعان به همان اطلاعات است. اتفاق مهم دیگری که در فرایند انقلاب اطلاعات رخ داده تقسیم منابع است. ایجاد شبکه های اطلاع رسانی با استفاده از تکنولوژیهای نوین اطلاعات، موجب گردید که نه تنها، مراکز اطلاعاتی یک کشور، بلکه همه مراکز اطلاعاتی جهان در منابع یکدیگر سهیم شوند و این جایگزینی و دسترسی به اطلاعات از قالب سنتی، به شکل استفاده از شبکه های الکترونیکی، عاملیست در براندازی مشکلات و سرعت در بازیابی اطلاعات مورد نیاز.

امروزه حتی، سازماندهندگان اطلاعات، با ارائه دهندگان خدمات اطلاعاتی، متفاوتند، بدین معنی که بسیاری از شبکه ها، پایگاه های اطلاعاتی بدون اینکه خود به گردآوری و سازماندهی اطلاعات بپردازند، اطلاعات سازماندهی شده را از مراکز پردازش دهنده اطلاعات، دریافت می کنندو اگر زمانی کتابخانه ها و مراکز اطلاعاتی در انتظار مراجعه کنندگان بودند، امروزه به مدد تکنولوژیهای اطلاع رسانی، قادرند اطلاعات مورد نیاز استفاده کنندگان را در هر نقطه ای از جهان به آنها تحویل دهند و به همین لحاظ هم تجارت اطلاعات از رونق فراوانی برخوردار بوده و سود سرشاری را عاید سرمایه گذاران در این زمینه می کند. امروزه رایانه ها و اینترنت در تمامی عرصه های زندگی حضور دارند و جریان مداوم اطلاعات و پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی را مهیا می کنند. بدین ترتیب تکنولوژیهای اطلاع رسانی، شیوه های سنتی ارائه خدمات اطلاعاتی را تغییر دادند. این تغییر در حجم مجموعه ها، زمان و مکان رخ داده است. بدین معنی که با ترکیب کامپیوتر و ارتباطات راه دور، همه مراکز اطلاعاتی در منابع یکدیگر سهیم شدند، یعنی به حجم زیادی از اطلاعات دسترسی پیدا کردند. زمان دسترسی به اطلاعات، فوق العاده کوتاه شده است. مکان و محل مراکز اطلاعاتی به مدد ارتباطات راه دور به هم نزدیک و نزدیکتر شده اند....

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

معرفی پژوهش

مقدمه

بیان مساله

اهمیت پژوهش

اهداف پژوهش

سئوالات پژوهش

تعاریف عملیاتی

متغیرهای اساسی پژوهش

مبانی نظری پژوهش

مقدمه

تاریخچه کاربرد فناوری اطلاعات

از ابتدا تا قرن

نخستین کتابشناسیها

قرن هجدهم

قرن نوزدهم

دکومانتاسیون بعد از

عصر حاضر

نقش ارتباطات

اهمیت فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات در کشورهای در حال توسعه

زیرساخت فناوری اطلاعات در کشورهای در حال توسعه

فناوری اطلاعات و کتابخانه ها

تاثیر فناوری اطلاعات بر کتابخانه ها و خدماتشان

فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاهی

فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاهی جهان

فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاهی ایران

زیرساخت های فناوری اطلاعات در کتابخانه ها

زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه های دانشگاهی ایران

مروری برمطالعات انجام شده

پژوهشهای انجام شده در ایران

پژوهشهای انجام شده درخارج

روش پژوهش و گردآوری اطلاعات

جامعه آماری پژوهش

روش پژوهش

روش و ابزار گردآوری اطلاعات

تجزیه و تحلیل داده ها

یافته های پژوهش

مقدمه

نیروی انسانی

امکانات و تجهیزات

بودجه و امکانات

شرایط سازمانی

دیدگاه مدیران

بحث و نتیجه گیری

مقدمه

خلاصه یافته ها

نتیجه گیری

پیشنهادات

پیوست ها

منابع و ماخذ

چکیده انگلیسی

هرست جداول و نمودارها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید