مقاله سوپر جاذبه های آب

مقاله سوپر جاذبه های آب مقاله سوپر جاذبه های آب

دسته : منابع طبیعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 436 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 962

برچسبها : سوپر جاذب آب

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله بررسی سوپر جاذبه های آب و پلیمرهای سوپرجاذب بهداشتی

مقدمه

در دنیای امروز در کشاورزی از بقایای خود گیاهان و مواد مختلف (مثلاً کمپوست) به عنوان مواد افزودنی برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک استفاده می شود . علاوه بر این در مناطق خشک و نیمه خشک که قسمتهای وسیعی از کشور ما ایران نیز جزء آن می باشد، کمبود رطوبت در فصل رشد گیاهان موجب کمبود شدید عملکرد گیاهان به خصوص گیاهان زراعی می شود . بنابراین استفاده بهینه از روش های آبیاری و اصلاح خاک امری اجتناب نا پذیر است. یکی از موارد افزودنی در زمینه جذب آب، پلیمری با نام سوپر جاذب آب (هیدروژل) می باشد که استفاده از این پلیمر نتایج شگفت انگیزی در صرفه جویی مصرف آب و افزایش کمی و کیفی محصولات باغی و زراعی و همچنین فضای سبز و جنگلکاری ها دارد .

ایران کشوری کم آب و خشک است. با وجود این، باید دید چطور قدر آب، این مایه حیات را می دانیم: در حالی که کل آب مصرفی در ایران حدود 5/86 میلیارد متر مکعب در سال است که 80 میلیارد متر مکعب آن در بخش کشاورزی مصرف می شود، از این مقدار 65 درصد آن به علت شیوه های غلط و سنتی آبیاری هدر می رود! در رهگذر این اتلاف آب، کودهای شیمیایی نیز (به ویژه در خاک های شنی) بر اثر آبیاری غرقابی، به سرعت شویش یافته و موجب آلودگی منابع گرانبهای آبهای زیرزمینی می شوند. خشکسالی ها و فجایع زیست محیطی مرتبط، پیامد هدرروی بی رحمانه آب است. در کشورمان نزولات جوی ناکافی و کمبود شدید منآبع آباز مهمترین معضلات رشد و تولید محصول در گیاهان زراعی به شمار می رود. بنابراین بررسی راهکارهای مقآبله با تنش خشکی از اهم تحقیقات می باشد.

فهرست

مقدمه

پیشینه در جهان

سوپرجاذب چیست؟

فرایندهای تولید

پلیمر یزاسیون محلولی

پلیمریزاسیون تعلیقی وارون

مقایسه روشها

کاربردها

بهداشتی

اطلاعات تجاری درباره تولید سوپرجاذب بهداشتی در جهان

کشاورزی

مزایای دیگر

میزان و طریقه کاربرد

درختان و بوته ها

انتقال نهال

زمینهای چمن

کشتهای زراعی

پرورش قارچ

خزانه نشاء

روش تحقیق

مشخصات دستگاهها

نتیجه گیری

منابع و مراجع

****************

اطلاعات تجاری درباره تولید سوپرجاذب بهداشتی در جهان

تولید سالیانه سوپرجاذبهای بهداشتی بالغ بر 6 تا 1 میلیون تن بر سال است. عمده ترین تولید کنندگان سوپرجاذبه ای بهداشتی شرکتهای Nippon Shokubai ، Evonik ، BASF ، San-dia polymers هستند. جدول 1 میزان تولید سوپرجاذب در دنیا رانشان می دهد.رشد سالیانه مصرف سوپرجاذب حدود 5 درصد است

کشاورزی

در دنیای امروز در کشاورزی از بقایای خود گیاهان و مواد مختلف ( مثلاً کمپوست ) به عنوان مواد افزودنی برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک استفاده می شود . علاوه بر این در مناطق خشک و نیمه خشک که قسمتهای وسیعی از کشور ما ایران نیز جزء آن می باشد، کمبود رطوبت در فصل رشد گیاهان موجب کمبود شدید عملکرد گیاهان به خصوص گیاهان زراعی می شود . بنابراین استفاده بهینه از روش های آبیاری و اصلاح خاک امری اجتناب نا پذیر است. یکی از موارد افزودنی در زمینه جذب آ ب، پلیمری با نام سوپر جاذب آب (هیدروژل) می باشد که استفاده از این پلیمر نتایج شگفت انگیزی در صرفه جویی مصرف آب و افزایش کمی و کیفی محصولات باغی و زراعی و همچنین فضای سبز و جنگلکاری ها دارد .

برخی مواد نظیر: بقایای گیاهی، کود دامی ، کود کمپوست و هید روژل های پلیمری سوپر جاذب می توانند مقادیر متفاوتی آبدر خودذخیره نموده و قابلیت نگهداری و ذخیره سازی آبرا در خاک افزایش دهند. آب ذخیره شده در اینمواد در مواقع کم آبی در خاک آزاد شده و مورد استفاده ریشه گیاه قرار می گیرد . پلیمرهای سوپر جاذب قأدرند به میزان 0 تا 200میلی لیتر آ ب به ازای هر گرم وزن خشک پلیمر در خود ذخیره نمایند. پلیمرهای سوپر جاذب موجب جذب سریع و به مقدار قابل ملاحظه آبدر ساختمان خود می شوند. تحقیقات انجام شده رویتاثیر پلیمرهای سوپر جاذب در خاک و تحت شرایط کم آبی روی برخی گیاهان موفقیت آمیز بوده و این به دلیل مناسب بودن نسبی قیمت این مواد در برخی کشورها، سهولت ساخت و مصرف طیف وسیع کاربرد آنها می باشد. استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب به سالها قبلباز می گردد. استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب در تصفیه آب آشامید نی و فاضلاب های صنایع غذایی و نساجی و استخراج معادن گزارش گردیده است. این مواد همچنین در پزشکی و در ترکیب داروها یی که نیاز به کنترل آزادسازی مواد مؤثره دارند به کدر می رود.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید