دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 239 KB
تعداد صفحات : 60
بازدیدها : 655
برچسبها : افسردگی کودکان رضایت زناشویی والدین
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی رشته روان شناسی عمومی عنوان : بررسی رابطه ی بین میزان رضایت زناشویی والدین و افسردگی کودکان
افسردگی یکی از رایج ترین انواع ناراحتی های روانی به خصوص در بین نوجوانان و جوانان است. عوامل متعددی در ایجاد افسردگی نقش ایفا می کنند که یکی از این عوامل خانواده می باشد. پژوهشها نشان می دهند با افزایش تعارض زناشویی، عزت نفس کودکان کاهش می یابد. کاهش سطح عزت نفس و احساس حقارتی که در پی دارد، در انواع افسردگی مشترک است. با توجه به مطالب فوق در این پایان نامه رابطه بین میزان رضایت زناشویی والدین و افسردگی فرزندان دختر آنها مورد بررسی قرار گرفت.
جامعۀ آماری این تحقیق، دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی منطقه 5 تهران و والدین آنها هستند. 36 دانش آموز از بین مدارس راهنمایی منطقه 5 تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به هر کدام پرسشنامه افسردگی کودکان و نوجوانان ارائه گردید و به والدین آنها نیز پرسشنامه رضایت زناشویی Enrich داده شده که پاسخ دادند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل ضریب همبستگی نشان داد که :
1- بین رضایت زناشویی پدران و افسردگی فرزندان دختر آنها همبستگی منفی وجود دارد.
2- بین رضایت زناشویی مادران و افسردگی فرزندان دختر آنها همبستگی منفی وجود دارد.
آموزش کودک از همان ماه های نخستین زندگی آغاز می شود و تدریجا گسترش می یابد. این ترتیب در ابتدا به ایجاد عادات منظم خوردن و خوابیدن محدود است، امّا رفته رفته، ایجاد کنجکاوی و علاقه نسبت به اشیاء و افراد پیرامون طفل و توجه به محرکها در برنامه آموزشی طفل قرار می گیرد. آموزش در هر مرحله ای باید چنان باشد که میل و رغبت کودک را برانگیزد و جریان آموزش برایش در هر مرحله ای باید چنان باشد که اسباب خوشحالی و سرگرمی او را فراهم کند. برای کودک این مهم نیست که در خانه ای مجلل زندگی کند. جامعه ای گرانبها بپوشد، بلکه آنچه می تواند سازنده منش و شخصیت او باشد محیط پر از مهر است. در واقع روابط متقابل خواهران و برادران و همچنین اعضاء خانواده است که در تکوین رشد شخصیت کودک و نوجوان تأثیر می کند.
مطالعات مربوط به کودکان با والدین دارای آسیب های روانی نشان می دهد که چنین کودکانی متعلق به خانواده هایی هستند که احتمال ابتلا به آسیب ها در آنها زیاد است و بین آنها و کودکان مربوط به خانواده هایی با آسیب کمتر، تفاوت معنی دار وجود دارد. بررسی جدید نشان داده است که محرومیت عاطفی و نبود آرامش در خانه به همان اندازه برای کودکان، به ویژه دختر بچه ها، زیان بار است که محرومیت های غذایی. پس فقدان محبت و آرامش در زندگی زناشویی ضایعات بزرگی برای کودکان ایجاد می کند. ...
تعاریف متغیرهای پایان نامه
از دیدگاه های مختلفی تعریف شده که با هم متفاوت هستند. سلیمانیان به نقل از وینچ و همکاران (1986) رضایت زناشوی را انطباق بین وضعیتی که وجود دارد و وضعیتی که مورد انتظار است تعریف می کند. بنابراین تعریف رضایت مندی از زناشویی بستگی زیادی به نوع تفکرات فرد دارد. یعنی رضایت مندی تابع نگرش ها و انتظارات فرد است.
سلیمانیان (1373) به نقل از هاکینز (1987) رضایت از زناشویی را چنین تعریف می کند: احساسات عینی از خشنودی، رضایت و لذت از تجربه توس زن یا شوهر موقعی که همه جنبه های ازدواج شان را در نظر می گیرند.
افسردگی اصطلاحی است که به مجموعه رفتارهایی اطلاق می شود که عناصر مشخص آن کندی حرکت و کلام، گریه کردن، غمگینی، فقدان پاسخ های شاد، خود کم بینی، فقدان علاقه، کم ارزشی، بی خوابی، بی اشتهایی، خلق افسرده، بازداری از عمل و بازداری از تفکر است.
تعریف عملیاتی متغیرها
در این پژوهش رضایت زناشویی به متغیر مستقل عبارت است از نمره حاصله از فرم 47 سؤالی پرسشنامه رضایت زناشویی ENRICH.
افسردگی به عنوان متغیر وابسته عبارت است از نمره حاصله از پرسشنامه افسردگی کودکان و نوجوانان.
چکیده
فصل اوّل (کلیات پژوهش)
مقدمه
بیان مسئله
اهداف پژوهش
فرضیه پژوهش
تعاریف متغیرها
فصل دوم (گسترۀ نظری مسئله مورد بررسی و سوابق پژوهش)
خانواده
اهمیّت خانواده و ازدواج
عناصر و اهداف ازدواج
عامل اجتماعی ازدواج
عامل اقتصادی ازدواج
عامل جنسی ازدواج
عامل زیستی ازدواج
عامل روانی ازدواج
رضایت زناشویی
عوامل مؤثر در رضایت زناشویی
علل نارضایتی از زناشویی
تغییرات رضایت از زناشوئی در طول زمان
تأثیر رضایت زناشویی بر کودکان
انواع خانواده
افسردگی
تاریخچه
تعریف افسردگی
افسردگی نوجوانی
همه گیر شناسی
سبب شناسی
افسردگی کودکی و نوجوانی : مدل خانوادگی مناسب
فصل سوم : (طرح کلی پژوهش)
روش های اجرایی طرح
جامعه آماری و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش و روش اجرایی پژوهش
فصل چهارم (ارائه نتایج و تحلیل های کمّی)
یافته های پژوهش
توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم (تحلی نهایی و نتیجه گیری)
فرضیه های پژوهش بر اساس تحلیل داده ها
محدودیت ها
پیشنهادات
منابع
ضمائم