دسته : -پژوهش های دانشگاهی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 143 KB
تعداد صفحات : 156
بازدیدها : 491
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 10500 تومان
خرید این فایلتحقیق مطالعه و بررسی كنترل و كیفیت انواع تولیدات شركت نما نور
تاریخچه
از لغات بهره وری و عملکرد به طور متداول در حوزه های علمی و تجاری استفاده می شود، اگرچه به ندرت تعریف یا توضیح مناسبی از آنها ارایه شده است.در حقیقت این لغات اغلب گیج کننده اند و با واژگانی چون کارایی،اثربخشی و سوددهی، مترادف در نظر گرفته می شوند(سینک و توتل، ۱۹۸۹؛ چو، ۱۹۸۸؛سومانث، ۱۹۹۴؛ کاس و لویز، ۱۹۹۳؛ توماس و بارون، ۱۹۹۴؛جکسون و پیترسون، ۱۹۹۹). دستورالعملهای سنجش و بهبود نیز اغلب بدون درک واضح از آنچه باید اندازهگیری شود و بهبود یابد اجرا می گردند.این رویکرد عمل گرا نسبت به بهبود، فرصت فهم کامل و سپس به حد اکثر رساندن عوامل اساسی و موثر در رقابت پذیری و موفقیت را به سادگی از بین می برد.
مطمئنا در محافل علمی،داشتن واژگان و دستور زبان مشترک در تضمین ارتقای درک مشترک، بنیادین و قوی، سودمند است.
مقدمه
کیفیت کالا
امروزه به كیفیت كالا بعنوان یك امر ساختنی توجه میشود نه یك مساله كنترل كردنی . تولید یك كالا با كیفیت مناسب نیاز به بهبود عملكرد كلیه قسمتهای دخیل در تولید آن كالا دارد. كنترل كیفیت مواد اولیه، قطعات ساخته شده و نیمهساختهای كه محصول از مونتاژ آنها بوجود میآید ضروری است ، اما كافی نیست . علاوه بر موارد مذكور باید نظارت و طراحی دقیقی بر كنترل در حین تولید و طراحی بعمل آید. انجام این كار مستلزم طراحی یك سامانه كنترل كیفیت یكپارچه IQC میباشد. اگر چه سابق بر این روشهای TQC به همین منظور استفاده شدهاند، اما به نظر میرسد كه اجرای IQC آسانتر از TQC باشد. طراحی و اجرای یك سیستم IQC علاوه بر آسان بودن، بیشتر مزایای یك سیستم TQC را به همراه دارد. سیستم IQC مورد نظر از ادغام دو سیستم كنترل كیفیت آماری و سیستم كنترل فرآیند آماری در مجاورت یك سیستم اطلاعات كیفیت حاصل میشود. واحد مورد بررسی این مطالعه یك شركت بزرگ ماشینآلات صنعتی میباشد كه مدل IQC برای آن طراحی و اجرا گردیده است .
صنعت بسته بندی و طراحی کالا
می توان گفت زبان تولید،بسته بندی وارایه كالا با شكل مناسب دربازار است.لزوم نگرش سیستماتیك به صنایع بسته بندی ،امروز بسیار بیشتر از گذشته احساس می شود.تنگناهای اقتصادی موجودوكاهش نقدینگی وسرمایه درگردش واحدهای تولیدی،كاهش منابع تامین كننده در آمدهای مالی همه وهمه اهمیت نقش صنعت بسته بندی ولزوم نگرش مدیریتی وسیستماتیك رابیشتر ایجاب می كند.درجهان امروز محصولات بسته بندی شده دارای ویژگیهای كاملا شناخته شده است ،امامتاسفانه هنوز نقش اقتصادی ،اجتماعی بسته بندی از سوی بسیاری از تولید كنندگان كشور به درستی درك نشده است وآگاهی لازم نسبت به آن به عنوان یك ابزار بازاریابی در بازارهای داخلی وخارجی وجودندارد.
اجزای مدیریت كیفیت فراگیر
برای مدیریت كیفی فراگیر سه جزء بیان شده است:
! مشتری به عنوان عامل اصلی تعیین كننده كیفیت؛
! كارگروهی به عنوان وسیله ای برای یكپارچگی و انسجام اهداف؛
! یك نگــرش علمی تصمیم گیری براساس جمع آوری و تحلیل داده ها.
برای به كارگیری مدیریت كیفیت فراگیر، موارد زیر باید به كار گرفته شوند:
1 - آموزش: برای اینكه كاركنان را قادر سازد تا در كلیه سطوح سازمان حداكثر مشاركت را داشته باشند، به آموزش نیاز است. برخی ازاین آموزشها باید متوجه شناسایی مشتریان داخلی و خارجی سازمان و نیازهای آنها و توانایی حل گروهی مسئله باشد.
2- كار گروهی: افراد برای حل مسایل باید قادر باشند با گروهها بهصورت موقتی یا دایمی كار كنند.
3 - ساختار كیفی: فرایند بهبود كیفی باید توسط ساختاری كه در كلیه سطوح سازمان گسترش دارد، حمایت شود.
برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت
اصول اساسی برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت شامل استفاده از روی کرد سیستماتیک و مشارکت کارکنان و مدیران همه سطوح سازمانی میباشد .
بنابراین برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت را میتوان یک فرأیند سازمان مشمول ، منظم و مشتری محوری برای دستیابی به اهداف کیفیت تعریف کرد .
ادغام برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت جامع کیفیت :
برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت ، برنامه ریزی استراتژیک را با مدیریت جامع کیفیت ادغام میکند . بدین معنی که یک سو از فرأیند جاری برنامه ریزی استراتژیک ، شامل ارزیابی نیاز های بازار و نیازهای سازمان ، بیان رسالت و دور نمای سازمان تعیین اهداف و اولویت ها و تخصیص منابع و از سوی دیگر از فلسفه و مفاهیم ارتقای مستمر کیفیت در فرأیند برنامه ریزی استفاده میکند . این مفاهیم (مشتری محوری توانمند سازی ، روی کرد سیستمیک ، سنجش وارتقای مستمر کیفیت ) با ادغام هوشمند انه مدیریت جامع کیفیت وبرنامه ریزی استراتژیک از اشتباهات که امکان دارد در طی اجرای جداگانه هریک از آنها به وجود می آید دور میشود .
فهرست
عنوان صفحه
تاریخچه 1
مقدمه 2
كیفیت كالا 2
نقش طراحی در صنعت بسته بندی 4
بسته بندی و صادرات 12
روش های افزایش كیفیت كالا و خدمات 14
كنترل كیفیت 19
عوامل مؤثر در كیفیت طراحی 22
اجزای مدیریت كیفیت فراگیر 25
spc چیست؟ 39
هزینه یابی كیفیت 41
شركت XX سهامی عام 58
مروری بر تاریخچه كنترل كیفیت در ژاپن 66
اصول بازاریابی فیلیپ كاتلر 85
برنامه ریزی استراتژیك مبتنی بر كیفیت 87
ادغام برنامه ریزی استراتژیك و مدیریت جامع كیفیت 88
عناصر اصلی برنامه ریزی استراتژیك مبتنی بر كیفیت 89
سنجش ، ارزشیابی و ارتقای مستمر 89
پنج رویكرد برنامه ریزی كیفیت 95
مراحل اجرا 96
نظریه مدیریت كیفیت 99
زنجیره واكنشی بهبود كیفیت 102
جایزه مالكوم بالدریج 104
جوران 108
كرازبی 110
تاگوچی 113
ایشی كاوا 116
اصول حركت به سوی كیفیت 117
استانداردهای كیفی و كیفیت 119
ابعاد كیفیت 121
تعاریف 122
پاسخ به چند سؤال كلیدی 124
مدلهای جهانی ارزیابی كیفیت 131
استقرار مدیریت كیفیت 133
ساختار روش اجرایی 134
مبنای مدیریت كیفیت 140
منابع 150
خرید و دانلود آنی فایل