مقاله جامعه شناسی فرهنگی

مقاله جامعه شناسی فرهنگی مقاله جامعه شناسی فرهنگی

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 10 KB

تعداد صفحات : 12

بازدیدها : 190

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3400 تومان

خرید این فایل

مقاله جامعه شناسی فرهنگی

مقاله جامعه شناسی فرهنگی

فهرست

مقدمه  1

جامعه شناسی فرهنگی  3

ارتباط فرهنگ و جامعه شناسی  4

پژوهشهای جامعه شناسی فرهنگی  6

منابع  11

 


مقدمه

از یك دیدگاه، هر جامعه انسانی نیازمند چهار گونه فعالیت (یا چهار خرده نظام كنش) برای رفع حوائج خویش است: كنش های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی. برای سامان بخشی به هر یك از این مجموعه فعالیت ها، نهادها و ساز و كارهایی پدید آمده اند كه هر یك بخشی از نیازمندی های جامعه را برطرف می كند، و همه با هم انسجام و تعادل را برقرار می سازند. این خرده نظام ها، گرچه از یكدیگر متفاوت اند، باید همخوانی و تجانس داشته باشند و گرنه عمل و كاركرد یكی با دیگری منافات پیدا كرده و یكپارچگی نظام اجتماعی را بر هم می زند. پس اصل تعادل و یكپارچگی نظام، مستلزم همخوانی و تجانس اجزا با یكدیگر و با كل نظام و محیط كار است.

در این دیدگاه، خرده نظام فرهنگی در بالاترین جایگاه قرار دارد، به این معنا كه سایر نظام ها، الگوهای رفتاری و هنجاری خود را از او می گیرند و نظم و ترتیب خود را بر اساس اطلاعات صادرشده از سوی او تنظیم می كنند. بنابراین خرده نظام فرهنگی، حساس ترین بخش جامعه است به نحوی كه ایجاد اختلال در آن موجب اختلال در دیگر نظام ها و نابسامانی كل جامعه می شود. عدم همخوانی هنجارها و ارزش های رسمی و هنجارها و ارزش های واقعی، یكی از عوامل اختلال در نظام فرهنگی ست. هر یك از خرده نظام ها، قلمرو وظایف معین و كاركرد مشخصی دارند.

...

فرهنگ و جامعه شناسی:

جامعه شناسی چشم اندازی روشن و فوق العاده روشنگر را درباره رفتار انسانی ارائه می كند. یادگیری جامعه شناسی به معنای رها ساختن تبیین های شخصی درباره جهان و نگریستن به تاثیرات اجتماعی است كه زندگی ما را شكل می دهد. جامعه شناسی واقعیت تجربه فردی را انكار نمی كند یا دست كم نمی گیرد اما با ایجاد حساسیت نسبت به جهان وسیع تر فعالیت اجتماعی، كه همه ما در آن در گیریم، آگاهی ژرف تری از ویژگی های فردی خودمان و دیگران به دست می آوریم. (جامعه شناسی/ انتونی گیدنز ۱۹۸۹). این نكته را می پذیرم كه جامعه شناسی می تواند دیدگاهی تقریبا روشن از رفتار انسانی ارائه دهد، اما این كافی نیست. امروزه و در شرایطی كه جوامع بشری لحظه به لحظه با بحران های متعدد روبرو می شوند، ما نیاز به دانشی داریم كه بتواند دیدگاهی روشن از تعاملی متقابل بین فرد – جامعه و محیط ارائه دهد تا بتوانیم به نتیجه ای متقن و محكم دست یابیم و نتایج حاصل از پژوهش، مشاهدات، مطالعه و جمع بندی نتایج حاصل از تحقیقاتمان دقیق و منطقی باشد و این امر محقق نخواهد شد مگر آن كه بر انسان، جامعه و محیط او اشراف كامل داشته باشیم كه علم فرهنگ امكان ایجاد چنین وسعت دیدگاهی را برای ما فراهم خواهد آورد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید